ФІФА готує революційні зміни у правилах футболу

17:53, 27 квітня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

ФІФА планує внести тимчасові зміни у правила гри.

ФІФА відправила офіційну пропозицію до Міжнародної ради футбольних асоціацій (IFAB), щоб дозволити командам проводити 5 замін під час матчу після відновлення національних чемпіонатів та міжнародних матчів. Це рішення має вберегти футболістів від перевантаження, зазначає представник ФІФА в електронному повідомленні Reuters.

Одним з побоювань у зв’язку з відновленням чемпіонатів є вища, ніж зазвичай, частота матчів, що може збільшити ризик травми через перевантаження гравця.

Футбол має поновлюватися лише тоді, коли органи охорони здоров’я та уряд оголосять, що це абсолютно безпечно і не завдасть шкоди здоров’ю людей. Безпека гравців є одним із головних пріоритетів ФІФА

Основні зміни:

  • У змаганнях, де наразі дозволено менше п’яти замін, команди зможуть використовувати до п’яти замін під час матчу.
  • Можливість додаткової шостої заміни в додатковий час.
  • Рекомендації будуть застосовані в усіх міжнародних матчах збірних до 31 грудня 2021.

Очікується, що кінцеве рішення буде отримано до кінця цього тижня. Найбільше зрадіють такому нововведенню заможні клуби, які мають довгу лаву запасних і, таким чином, зможуть краще використати свій ресурс.

УЄФА ж допоможе футбольним асоціаціям грошима. Кожна з 55 асоціацій Європи отримає приблизно 4,3 мільйона євро.

Читайте також: Найбільші невдахи в історії футболу. Рейтинг гравців, які програли свої фінали та Стати Каноніром. Ексгравець Шахтаря дуже близький до переходу в Арсенал

Читайте також