ФК Львів – Ворскла. Львівською перемогою і не пахло

19:06, 04 листопада 2018

Матч 14-го туру УПЛ Львів – Ворскла став особливим для українського футболу. Вперше гру Прем’єр-ліги обслуговувала повністю жіноча бригада арбітрів: головний суддя – Катерина Монзуль, її асистенти: Марина Стрілецька та Олександра Ардашева, четвертий рефері – Анастасія Романюк. Поєдинок проводили у Полтаві, хоча господарями номінально вважалися львів’яни. А все через те, що у 3-му турі УПЛ матч між цими командами перенесли до Львова через реконструкцію стадіону імені Бутовського.

Скріншот із офіційного твіттера Ворскли

Підопічні Юрія Бакалова в попередньому турі сенсаційно перемогли Динамо на виїзді 1:0. Але перемога коштувала львів’янам двох дискваліфікацій на наступний тур: Тейлора та Сабіно. Перший пропустив матч із ворсклянами через перебір жовтих карток, а другий через вилучення у поєдинку з киянами.

У першому таймі полтавці повністю контролювали хід гри. Львів’яни запам’яталися хіба що одним моментом. Сергій Петров виконав подачу з лівого флангу, але ніхто з партнерів на неї не відгукнувся. Футболісти Львова все ж не втратили м’яч: на протилежному фланзі підключився Володимир Адамюк. Захисник віддав чудовий пас у центр, де набігав Бруно. Але бразилець влучив у поперечку…

На цьому львівські бразильці вирішили зупинитися, повністю віддавши ініціативу супернику. Владислав Приймак відіграв назад, але Мартан помилився у власному штрафному майданчику. Цим скористався Юрій Коломоєць. Нападник влучив у стійку, але на добиванні результативно підключився Павло Ребенок – 1:0.

Коломоєць взяв участь і в другому голі полтавців. Футболіст навісив до штрафного майданчика суперника, Якубу майстерно прийняв м’яч і точним ударом відправив його у ворота Олександра Бандури – 2:0.

Мали нагоду забивати і Владислав Кулач, і Павло Ребенок, але обидва раз-по-раз марнували свої гольові моменти.

У перерві львів’яни, мабуть, отримали добрячого прочухана від Юрія Бакалова. Адже у другому таймі команда додала у швидкості та нав’язувала боротьбу в центрі поля. Зменшити відставання міг спочатку Вадим Янчак, а потім й Бруно. Янчак, отримавши чудовий пас на правому фланзі, вирішив бити сам. Але удар відверто не вдався: м’яч звалився з ноги. Відзначався індивідуальними діями й Бруно, який в чужому штрафному майданчику обіграв Чижова, але Богдан Шуст вчасно зреагував, забравши м’яч до рук.

Бразилець не зміг забити й на добиванні після подачі з кутового. Але вже за декілька секунд Бруно можна було пробачити всі змарновані нагоди, адже футболіст видав розкішний пас, що виводив Вадима Янчака сам-на-сам із голкіпером Ворскли. Але півзахисник Львова чи то злякався Шуста, чи йому просто забракло досвіду, щоб реалізувати свій момент.

Домінування Ворскли у  першому таймі в підсумку гарантувало полтавській команді перемогу 2:0. Підопічні Василя Сачка спустили львів’ян на землю після сенсаційної перемоги над Динамо.

Читайте також