Футбольний на голову. Денис Бойко

17:48, 21 вересня 2018
Футбольный на голову

Основний воротар Динамо Денис Бойко розповів у #FOOTNAGOL про те, у кого найкращий удар в збірній України, хто його кумир і від чого він прозрів у матчі зі Славією.

В нас беруть іноземця – по голові гладять. В Європі все по-іншому: ти приїжджаєш і тебе ніхто не водить за ручку, нічого за тебе не роблять – все сам. Ми тебе купили – ти повинен все доводити на футбольному полі.

Коли мене відправляли в дубль Бешикташа, потім повертали або хотіли позбутися, я залишався професіоналом. Тренувався, незалежно від того де, якими м’ячами, з ким, на якому полі. Я виконував умови контракту і вони нічого не могли протиставити цьому.

Майже всі удари Куарежма б’є шведкою. Він це відпрацьовує майже на кожному тренуванні. За багато років він навчився все робити цією зовнішньою стороною стопи. Куарежмі постійно потрібне якесь шоу. Але він професіонал, повністю стежить за своєю формою, одним з перших приїздить на базу, залишається після тренувань. Він сам себе возвеличує: перед президентом, тренерами, вболівальниками. Хто б не приїхав.

У кого найсильніший удар в збірній? У Маліни (Малиновського – прим. ред.) дуже хороший. Удар поставлений, м’яч дуже добре летить: і сила, і точність. В Жеки Коноплянки теж дуже хороший удар. В Сєлі (Селезньова – прим.ред.) хороший.

В мене дуже велика колекція футболок. У минулому році отримав футболку свого кумира – Сантьяго Каньїсареса. Цю футболку дуже складно було дістати, бо він вже закінчив кар’єру, але через декількох людей таки вдалося її отримати. Також, обмінювався футболками з Кейлором Навасом, Яном Облаком.

Історія з осами у Празі? Всім весело було, посміялися. Ще коли вийшли на передматчеве тренування, то оси навіть на м’ячі сідали, ледве не покусали Максима Шацьких. Коли кусає оса – прозріваєш. Відняло спочатку плечико, потім – ручку. На другий тайм лікарі підшаманили і відійшло. Мабуть на фарт вкусила оса – Славію пройшли.

Після Дніпра міг опинитися в Динамо, але відмовив киянам? В мене не було конкретної пропозиції. Я не міг відповісти “ні”, оскільки на мене ніхто не виходив.

Молодий період з алкоголем і нічними клубами? Такий період був і я думаю, що в 97% футболістів він був. Деякі ситуації для мене стали уроком, після яких я розставив приорітети в житті: гульки в клубах чи футбол. Лужний сказав тоді, що в нього грати не буду? Зараз все нормально, не згадували цю тему.

Найкрутіший легіонер з яким довелося грати? Куарежма і Раян Бабел. Про Куарежму думають, що з ним не можна спілкуватися, бо він велика зірка. Це не так. Він дуже відкритий на спілкування. Колись одягнув мою футболку: рукава висять, футболка до колін. Почав копіювати мене, як треба відбивати удари – дуже смішно було.

Маркевич давав свої гроші футболістам? Так, це правда. Ми грали з Олімпіакосом на виїзді, в перерві Мирон Богданович зайшов і оголосив певну суму за вихід до наступної стадії Ліги Європи. Нехай би навіть це було по 100$ на футболіста – не в цьому справа. Це був якийсь стимул, поштовх, тому що вже тоді ми не отримували премій за чемпіонат та єврокубки, а також вже були затримки по зарплаті. Такий жест Мирона Богдановича був переломним. В наступному матчі він зробив так само.

Читайте також