Характер та відвага. Шахтар приголомшив Манчестер Сіті

23:51, 26 листопада 2019

Донецький Шахтар підійшов до найскладнішого матчу групового етапу в статусі другої команди квартету. Більша кількість забитих м’ячів на виїзді поки давала можливість команді Каштру йти на позиції, яка дозволяє розраховувати на вихід у плей-оф і випереджати Динамо Загреб.

Кадрових проблем вистачало і у Гвардіоли, і у Каштру. Зінченко, Сілва, Сане, Ляпорт, Агуеро – гравці основи, які через травми не могли допомогти Ман Сіті. Шахтар втратив Марлоса і Тайсона, тому із перших хвилин в складі з’явились Коваленко та Тете. Старт матчу вийшов дуже спокійним та обережним від обох команд. Лише на 14-й хвилині Андрій Пятов справді вступив у гру і перехопив простріл Гюндогана, після філігранного пасу Де Брюйне. А далі момент матчу був у Тете. Анхеліньйо загубив позицію, а точна діагональ від Матвієнка знайшла Тете. Едерсон пролетів повз м’яч і перед гравцем Шахтаря був гострий кут та порожні ворота, але Тете у площину не влучив.

Далі вже Ман Сіті вибачив Гірників. Фернандіньйо виконав закидання із власної половини поля та вивів на ударну позицію Стерлінга. Рахім у площину воріт не влучив та ще й заліз у положення поза грою. Ще до перерви двічі Шахтар рятував Пятов. А ось Шахтар спарвді прорвало. Перший тайм команда Каштру провела конкурентноздатно, часто Гірники виконували передачі в зону між Фернандіньйо та Анхеліньйо. Варто скзати, що це вдалось. Часто на старті тайму Тете отримував багато простору, але не завжди вдало ним розпоряджався.

Тільки наприкінці першої половини матчу Ман Сіті зміг закрити Шахтар на його половині поля. Забити в першому таймі команди так і не змогли.

Шахтар почав підсідати фізично і Ман Сіті забив на старті другого тайму. Жезус зачепився за м’яч у штрафному майданчика в оточенні трьох суперників і зміг віддати пас на Гюндогана, який просто покотив м’яч у порожній кут. Гол заспокоїв Ман Сіті і гру в цілому. Містяни дуже вальяжно використовували свої нагоди для загострення моментів біля воріт Шахтаря.

Цим і скористались гості. Коваленко не без проблем розпочав атаку, далі м’яч доставили до Додо, а той виконав простріл на Соломона – 1:1. Ледь не одразу Манчестер був за крок від голу. Жезус скористався помилкою Кривцова і вийшов на голкіпера, але під гострим кутом. Бразилець віддав на Сілву, а той несильно покотив м’яч у ворота, але вже тут на лінії ситуацію врятував захисник Шахтаря.

 

MANCHESTER, ENGLAND – NOVEMBER 26: Manor Solomon of Shakhtar Donetsk celebrates with teammates after scoring his team’s first goal during the UEFA Champions League group C match between Manchester City and Shakhtar Donetsk at Etihad Stadium on November 26, 2019 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Пропущений гол розлютив Манчестер Сіті і господарі увімкнули швидкість. Активно прострілами розривали фланги захисту Шахтаря Стерлінг та Бернарду, але усе завершувалось без ударів. На останній хвилині основного часу неприємної травми зазнав Мораєс. Нападник залишив межі поля на ношах. Однак Шахтар таки зміг вистояти і вперше в історії протистоянь із Ман Сіті взяв очки в Англії.

Читайте також