Хроніки ідіотизму. На Росії лякають тюрмою за носіння форми збірної України

19:40, 09 червня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Пропаганда не зупиняється

За порєбріком тривають ректальні феєрверки, викликані презентацією нової форми збірної України. Російські ЗМІ поширюють інформацію про кримінальну відповідальність за носіння ігрових футболок української команди. За словами тамтешнього адвоката (представник права у неправовій державі – абсурд реальності) Ігоря Бушманова, на Росії форму команди Шевченка краще не одягати і не носити:

Якщо хтось одягне цю футболку збірної України на території Росії, то такі дії можуть бути розцінені як сепаратизм – публічні заклики до здійснення діяльності, спрямованої на порушення територіальної цілісності РФ. Ці дії будуть розглянуті відповідно до статті 280.1. КК РФ.

Якщо особа вчиняє такі дії вперше, то може бути притягнута до адміністративної відповідальності. Якщо порушення буде зафіксовано повторно, то настає кримінальна відповідальність. Аж до чотирьох років позбавлення волі. Якщо ці дії були вчинені з використанням ЗМІ або, наприклад, особистого блогу, то термін кримінальної відповідальності зросте до п’яти років.

Говорячи простою мовою, вболівальникам не варто одягати цю футболку збірної України на території РФ

Фото з соцмереж Андрія Павелка

На превеликий жаль для недалеких представників сусідньої держави, УЄФА затвердила патріотичний дизайн форми збірної України.

Читайте також: Куди зник Вербич? Легіонер Динамо розповів про те, чим зараз займається

Читайте також