Ігор Суркіс: Славія грає в інший футбол, ніж Шахтар

15:28, 04 серпня 2018

Президент Динамо Ігор Суркіс прокоментував поєдинок Динамо проти Шахтаря та події, що йому передували.

– Старт сезону: 2 перемоги над Шахтарем. Ви задоволені? І що скажете по матчу?

– Я заодоволений тим, як гравці ставляться до тренувального процесу і до самих матчів. Шахтар – команда не проста. Перше враження по двом зустрічам: Шахтар володіє м’ячем, але це природньо, бо в команді грають швидкі і технічні бразильські футболісти. План Хацкевича працює чітко і дві перемоги можуть багато про що сказати. Гра, як каже тренер Шахтаря, швидко забувається, а результат залишається на табло і в турнірній таблиці. Команда продемонструвала харатер, терпіння і заслужено перемогла.

– В підтрибунці була якась суперечка Фонсеки і Хацкевича. Ви бачили що сталося?

– Я не знаю. Це їхні тренерські розбірки. Я дивлюся футбол.

– В Інтернеті ширяться різні чутки. Одна з останніх – що Хацкевича змінить на тренерському містку Ребров…

– Це смішно. Про те, що «Динамо» хоче змінити тренера, зазвичай пишуть перед нашими матчами з «Шахтарем» ті, хто хоче дестабілізувати ситуацію в нашому колективі. Зі свого боку можу сказати, що команда в надійних руках, будується, і дві перемоги над «Шахтарем» ще не значать, що цей процес завершено. У нас багато перспективної молоді, яку потрібно поступово підпускати до основної команди, що продемонстрував учора наш дубль, який так само за спекотної погоди у важкій грі все ж дотиснув та вирвав перемогу. Там багато талановитих хлопців: Цітаїшвілі, Булеца, Русин має про себе заявити, Миколенко, Попов. Там достатньо молодих гравців, які можуть влитися в команду. Не одразу всі, а по одному. Треба дати їм шанс і я впевнений, що при першій же можливості хацкевич їм такий шанс надасть. Зараз такої можлимвості немає, бо ми боремося на всіх фронтах. Наше основне завдання – потрапити в Лігу Чемпіонів. Все для цього, я впевнений, зроблять і хлопці, і тренерський штаб. Суперники не прості..

– Що скажете про Славію?

– Славія – серйозний суперник. Вони грають в інший футбол, ніж грає Шахтар. Це буде силовий футбол з великою кількістю єдиноборств. Треба встигнути відновитися (добре, що ми грали в п’ятницю) і у всеозброєнні підійти до матчу.

– Ви задоволені, що сьогодні міг зіграти Ісмаїлі? Повторюючи слова голови КДК: “в найкращих складах змогли команди зіграти”…

Я задоволений за голову КДК, що він зробив все, щоб команди зіграли в найсильніших складах. Напевно, він зараз дуже задоволений тим, що ми обіграли Шахтар. Мабуть, він зараз нам аплодує, що він зробив все для того, щоб Шахтар грав з Ісмаїлі. Хочу нагадати, що Марлос за такі ж дії отримав 5 матчів. Правил для них не існує! Поведінка вболівальників сьогодні – підвердження того, що не треба балуватися і баламутити людей. Є регламент, який чітко треба виконувати!

– Трансферне вікно відкрите, кого шукає Динамо? Правда, що по нападниках: Видра і Мансілья на скільки реальні…

– Я не буду зараз говорити по кандидатурах. Селекційна служба працює і пропонує варіанти Хацкевичу, який обирає. Ми хотіли б запросити нападника, який явно посилить гру команди, а не просто для відмітки, що він є. Тренерський штаб найближчим часом визначиться і в найближчих матчах він (можливий нападник – прим.ред) нам навряд допоможе, оскільки буде різниця в готовності. Ті ж бразильці – хороші футболісти, які знаходяться поки не в найкращих кондиціях, але поступово вони адаптуються. Вчора дивився за Сідклеєм і він досить впевнено зіграв у порівнянні з попередніми іграми. Маю надію, що у нас буде хороша конкуренція і ми будемо боротися на всіх фронтах.

– Що ви сказали би сьогодні Мораєсу? Як узагалі поставилися до його переходу?

– Я би йому нічого не казав, а просто не потиснув би руку. Не бачу нічого поганого у цьому переході, але, сидячи три рази в моєму кабінеті, він клявся, що нічого ні з ким не підписував, а про «Шахтар» і мови бути не може, оскільки є певні принципи, і казав, що розуміє, наскільки принциповим є протистояння між двома клубами. Я до кінця не вірив, що він таки перейде до стану «гірників», але Мораєс обрав такий шлях. Сьогодні наша команда перемогла, з чим ми його й вітаємо.

– Чого ви очікуєте від нового сезону?

– Перш за все, я очікую, що будуть приходити глядачі на трибуни. Вдячний тим 46-ти тисячам, які знайшли час й у п’ятницю увечері за такої спеки не поїхали на дачі, а прийшли на стадіон. Підтримка була чудовою з першої до останньої хвилини,й величезна за це подяка та низький уклін. Що стосується взагалі нашого чемпіонату, то хочеться, щоб він проходив у боротьбі і люди приходили не тільки на Динамо. Ви знаєте, що ми віддали стадіон Динамо в оренду Арсеналу і Олімпік там грає, тому хочеться, щоб люди взагалі ходили на футбол і це викликали інтере. Динамо ж буде боротися на всіх фронтах і за всі трофеї. Бажання у команди є і це ви бачили в матчі за Суперкубок. Ми давно не одягали золоті медалі і ми цього дуже хочему. Ми теж любимо колір золота.  Найголовніше – ми хочемо потрапити у Лігу Чемпіонів. Цього хоче вся команда і відчувають у собі сили це зробити.

– У вашій команді є віце-чемпіон світу Піварич. Що ви йому сказали, коли побачили?

Я його привітав. Сказав, щонам необхідно, щоб він якнайшвидше повернувся на футбольне поле. Він дуже важливий гравець нашої команди, добре грає в атаку. Хоча Коля (Морозюк – прим. ред) дуже добре відіграв всі ці 4 гри. За це йому велике дякую, що не на своїй позиції він зумів допопогти витримати наші ворота у недоторканності. Оборона грає достатньо надійно і дай бог так буде далі. Піварич має набрати свої кондиці. Вчора він грав за дубль, грав агресивно, з його передачі забили гол. Маю надію, що найближчим часом він повернеться на футбольне поле.

Читайте також