Кейн-рятівник. Як Англія вирвала перемогу в Тунісу

22:24, 18 червня 2018

Туніс був близький до сенсації. Але збірна Англії вирвала перемогу завдяки дублю капітана Харрі Кейна. 

Getty Images

Гарет Саутгейт виставив на стартовий матч збірної Англії на Чемпіонаті світу 9 дебютантів світової першості. Свій шанс отримали Пікфорд, Магуайр, Янг і Лінгард. Решфорд і Варді розпочали гру в запасі.

Молода англійська команда видала бойовий старт. Один Рахім Стерлінг мав два класних моменти. А гол прийшов від капітана Харрі Кейна. Зірка Тоттенхема з другої спроби пробив воротаря Тунісу Ассена. 23-річний голкіпер врятував свою команду після удару Стоунза головою. Але Кейн зумів добити м’яч у незахищені ворота. Харрі вперше забив за Англію на великих турнірах.

На 15 хв збірна Тунісу провела вимушену заміну. Воротар Ассен травмував плече і зі сльозами на очах залишив поле. Гру продовжив Бен-Мустафа.

Після півгодини гри англійська молодь почала грати все спокійніше. І догралася до пенальті.

Кайл Уокер вів боротьбу з Бен Юссефом і зачепив його ліктем. Арбітр одразу вказав на позначку! Хоча пенальті доволі сумнівний.

Сассо точно пробив в нижній кут! Пікфорд вгадав напрямок удару і навіть торкнувся м’яча. Але відбити його голкіперу не вдалося.

Рахунок 1:1 тримався до 91-ї хвилини, коли вже пахло ще однією сенсаційною нічиєю. Але в Англії є Харрі Кейн. І кутові! Магуайр скинув м’яч на дальню стійку. А вільний Кейн з метра головою відправив м’яч у сітку! І це 2:1 на користь збірної Англії.

І хто тепер скаже, що Харрі Кейн провалює великі турніри?

Три леви прогнозовано, хоч і не без труднощів, взяли три очка на старті Чемпіонату світу. Бурхливу радість стильного Гарета Саутгейта можна зрозуміти.

Може, ЦЯ збірна Англії ще всіх здивує на Чемпіонаті світу?

Читайте також