Коли і де пустять людей на стадіони. Є чітке роз’яснення

13:31, 29 вересня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Українські вболівальники повертаються на стадіони

Як повідомляє офіційний сайт Української асоціації футболу, Виконавчий комітет УАФ 28-го вересня затвердив Тимчасовий протокол для організації та проведення футбольних матчів в Україні серед професіональних футбольних клубів в умовах карантину.

Протокол прийнятий з урахуванням вимог та рекомендацій МОЗ України для проведення матчів із дотриманням встановлених протиепідемічних заходів та обмежень.

Умови:

  • При проведенні матчів у регіонах із зеленим або жовтим рівнем епідемічної небезпеки має бути забезпечено дотримання вимог перебування 1 особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території та фізичного дистанціювання між глядачами.
  • Матчі, які проводять на території адміністративно-територіальних одиниць, де встановлено помаранчевий та червоний рівні епідемічної небезпеки, мають відбуватися за участі не більше 220 осіб за умови фізичного дистанціювання не більше однієї особи на 10 кв метрів.
  • Також рекомендується організувати продаж квитків та розподіл глядачів по секторах трибун таким чином, щоби не виникало скупчення. Наповненість трибун має бути не більше за 25 відсотків вболівальників від числа вболівальників, яких здатні вмістити сектори. Розсадка глядачів має відбуватися так, щоби забезпечити наявність вільних місць спереду, позаду, збоку та по діагоналі.
  • У випадку, якщо групу гравців клубу переведуть на обов’язковий карантин або самоізоляцію, матч повинен відбутися за розкладом, якщо клуб буде налічувати щонайменше 13 заявлених футболістів команд клубу (включаючи принаймні одного воротаря).

У випадку проведення матчу із допуском глядачів уболівальникам команди гостей дозволено відвідування матчів в кількості, що не перевищує 25 % від місткості сектору команди гостей, місткість якого повинна становити не менше 5 % від загальної місткості стадіону.

УПЛ та ПФЛ мають довести до відома професіональних футбольних клубів це рішення. Відповідальність за дотримання Тимчасового протоколу лягає на команди-учасниці.

Читайте також: Зарплати по-новому! Скільки отримуватимуть арбітри в ПФЛ? та VARу буде більше! Нові деталі від УАФ

Читайте також