Коли поновиться Чемпіонат України? Головна проблема – клуби не можуть домовитися між собою

18:07, 12 травня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Ігор Циганик в ефірі програми #ЦиганикLIVE прокоментував ситуацію навколо відновлення чемпіонату України.

Як має поновитися український чемпіонат?

Ситуація, яка зараз склалася в українському футболі підтверджує, що немає злагоди у нашому футбольному сімействі і і її ніколи не буде.

Про поновлення УПЛ дуже виникає багато питань. Вже говорилося про медичні протоколи, а це дуже великі кошти, але всі команди готові на це піти,щоб дограти чемпіонат. Це головна ціль – в дограти матчі у класичному вигляді, тобто за розкладом, виїзні і домашні ігри. І швидше за все так, воно і буде. І пропозиції від команд: давайте дограємо в скороченому вигляді чи в одному місті це в принципі неправильно, бо будь-який з варіантів йде на користь певній команді, тому я проти таких пропозицій. Тому що це може створити поганий прецедент.

Якщо клуби між собою не домовляться як вони хочуть дограти чемпіонат в якому місці зіграти там чи там, то слід грати за регламентом. УАФ до цього і схиляється, якщо клуби не дійдуть згоди. Дограти Чемпіонат, Кубок, матчі плей-оф. І якщо доведеться, то їздити на автобусах, в цьому немає нічого такого. Адже, всі клуби мають рівні права і тому клуби повинні дійти до одностайної згоди. Оскільки, клуби не можуть домовитися, то доведеться грати за регламентом. В класичному варіанті.

Дата поновлення чемпіонату

Початок чемпіонату заплановано на 30 травня. Безперечно ми б всі цього хотіли, бо втомилися без футболу і скучили за ним. Скоро повернеться Бундесліга. Але чи повернеться український футбол 30-го травня? Якщо чесно, то я скептично налаштований щодо цього і вважаю, що раніше середини червня він не розпочнеться, тому що потрібно пройти всі медичні протоколи командам, визначитися, як цей чемпіонат буде дограватися, а для цього ще має відбутися зустріч клубів. Клуби вже розпочали тренування, однак чемпіонат відновиться лише в середині червня, на мою думку.

Читайте також: У Малиновського з’явиться ще один конкурент? Аталанта націлилася на зірку Роми та Провідна інформаційна агенція повідомляє про розслідування щодо керівництва УАФ

Читайте також