Кому призи? Індивідуальні нагороди українських Чемпіонів

12:01, 16 червня 2019

Одразу після завершення епохального фінального матчу між Україною і Південною Кореєю було роздано індивідуальні нагороди турніру. Українці зібрали найбільше призів.

Найкращим голкіпером Чемпіонату Світу 2019 року став воротар збірної України і мадридського Реала Андрій Лунін.

Лунін пропустив матч 1/4 з Колумбією, який його партнери виграли 1:0. Проте, гра голкіпера в решті матчів не залишила сумнівів, що саме вихованець харківського футболу є найкращим на цьому турнірі.

Срібний м’яч турніру (другий найкращий гравець чемпіонату) отримав Сергій Булеца.

Півзахисника Динамо обійшов лише кореєць Лі Кан Ін, якого було визнано найкращим на турнірі (беззаперечний лідер Південної Кореї, який майже самотужки витягнув команду у фінал). Булеца забив єдиний м’яч у півфіналі з Італією, а також був дуже помітним упродовж всього турніру. Голи, асисти і постійний тиск на оборону суперників. Булеца не забивав зі штрафних, але цей його талант багато хто ще побачить.

Срібна бутса – Данило Сікан

Сікан без перебільшень може вважати себе кращим нападником турніру. Так, золота бутса поїхала до Норвегії з Ерлінгом Голандом, але “заслуженість” має великий сумнів. Голландець забив усі 9 своїх м’ячів у одному матчі – з Гондурасом (12:0) і на цьому все. Сікан натомість забив м’яч Нігерії, який дозволив Україні виграти свою групу, потім відзначився в плей-оф з Панамою (дублем). Але найважливіший гол нападник, який належить Шахтарю, провів у матчі 1/4 з Колумбією (1:0).

Нагороди “кращий тренер Чемпіонату Світу” не існує, але якби вона була, то її мав би отримати тренер української команди Олександр Петраков, який і побудував команду, котру полюбили.

Читайте також