Королі Європи! Реал у фантастичному матчі перемагає Боруссію в фіналі ЛЧ. ВІДЕО

23:57, 01 червня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У фіналі Ліги чемпіонів, який проходив у Лондоні, на Вемблі, Боруссія Дортмунд грала з мадридським Реалом.

У воротах Королівського клубу, як і анонсував Карло Анчелотті, вийшов Тібо Куртуа, а Андрій Лунін, який на днях переніс грип, залишився на лаві для запасних. 

Першу половину зустрічі команди грали активно, але без моментів. Та вже з середини тайму Боруссія створила ряд гольових нагод. На 21-й хвилині найкращий момент мав Адеємі. Оборона Реала провалилася і німецький вінгер вибігав віч-на-віч із Куртуа! Проте при обведенні голкіпера німець задалеко відпустив м'яч і дістав його лише майже біля лицьової лінії звідки одразу пробив – встиг повернутися Карвахаль, який у підкаті вибив на кутовий.

Loading...


Ще за декілька хвилин Фуллькруг опинився сам перед воротами Реала і завдав удару в дальній кут – м'яч влучив у стійку та вилетів у поле. Варто зазначити, що якби нападник Боруссії забив, то це взяття воріт, швидше за все, не зарахували, оскільки на повторі було схоже, що форвард перебував у положенні поза грою.

Потім Адеємі небезпечно пробивав із меж штрафної зони, але цього разу відбив Куртуа. Першим на добиванні був Фуллькруг, але він не зумів вдало підлаштуватися під м'яч, щоби спробувати переправити його в сітку воріт.

На 41-й хвилині з дальньої відстані низом стріляв Забітцер – бельгійський голкіпер Реала цей непростий удар відбив на кутовий.

Примітно, що Реал за перший тайм не завдав жодного удару в площину воріт Боруссії! Та й загалом мадридці не мали гострих моментів попереду.

Та на старті другого тайму Реал ледь не забив. На 49-й хвилині Кроос зі штрафного крутив м'яч у дев'ятку, проте Кобель у ефектному стрибку відбив на кутовий. Після навісу від прапорця Карвахаль випередив усіх і завдав удару головою – м'яч пролетів над поперечкою.

На 63-й хвилині гравці німецької команди мали ще одну нагоду. Адеємі з флангу подав на голову Фуллькругу, який сильно пробив у дотик – сейв Куртуа.

Та на 74-й хвилині вболівальники побачили перший гол у матчі. Після навісу з кутового від Крооса Карвахаль, який випередив усіх, переправив м'яч головою у сітку воріт – 0:1.

Loading...


На 77-й хвилині Беллінгем мав знімати усі питання про переможця матчу. Півзахисник Реала опинився перед воротами і зряче пробивав у дальній кут, але маленький рикошет від захисника Боруссії Шлоттербека не дозволив забити – м'яч пролетів поруч зі стійкою.

На 80-й хвилині Кроос знову дуже небезпечно крутив зі штрафного у кут, але Кобель і цього разу врятував.

Голкіпер Боруссії був на висоті і врятував команду ще за декілька хвилин після удару Начо головою під поперечку.

Та на 83-й хвилині Реал забив вдруге. Матсен помилився при передачі біля власних воріт і відпасував Беллінгему. Півзахисник мадридців віддав до штрафного майданчика на Вісіуса, який пробив точно кут – 0:2.

Loading...


На 87-й Фуллькруг відправив м'яч у сітку воріт Реала, але гол не зарахували через офсайд у нападника.

Відквитати бодай один м'яч гравці Боруссії не змогли. Реал перемагає з рахунком 2:0 і стає переможцем Ліги чемпіонів сезону 2023/24!

Читайте також: Один гол кращий за інший! Ексгравці збірної України забили в матчі за кордоном. ВІДЕО

Читайте також