Коронавірус не проблема, коли на кону величезні гроші. АПЛ планує продовжити чемпіонат

18:40, 18 березня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

 АПЛ може продовжити грати попри загрозу коронавірусу, адже ангійським клубам загрожують збитки у сотні мільйонів євро.

Клуби Англійської Прем’єр-Ліги планують відновити матчі раніше запланованого терміну. До цього їх спонукають фінансові втрати, які вони можуть понести у разі дострокового закінчення чемпіонату. Йдеться про понад 800 млн. євро. Це – сума можливих збитків від припинення телетрансляцій та за спонсорськими контрактами, повідомляє The Sun.

Тому планується продовжити чемпіонат попри заборону УЄФА. І проводити матчі за зачиненими дверима та на нейтральних полях. Пріоритетний для цього регіон – Мідлендс, який розташований у центрі країни. Буде обрана обмежена кількість стадіонів, де відбуватимуться поєдинки. Вболівальники зможуть насолодитися грою лише по телевізору, але це збереже клубам АПЛ сотні мільйонів євро.

Представники великих клубів Прем’єр-Ліги повідомили президента УЄФА Чеферіна про свої наміри, аргументуючи їх тим, що АПЛ залишилося дограти 92 матчі. А це більше, ніж в інших країнах. І в Англії банально можуть не встигнути закінчити чемпіонат вчасно.

19 березня відбудеться засідання клубів АПЛ, де буде представлений детальний план подальших дій.

Читайте також: У Зінченка проблеми? До Сіті повернеться конкурент українця та Шевченко радить під час карантину… дивитися футбол. Цікава порада тренера України

Читайте також