Криза Динамо, Зоря – ТОП і новий виклик для Коноплянки

17:30, 13 вересня 2019

Міжнародна пауза на матчі збірних завершилась, а отже ми знову повертаємося до клубних справ. Досить гаряче буде цього вікенду не тільки у європейських ТОП-чемпіонатах, а й в українській Прем’єр-Лізі.

Динамо – Десна

Спроба номер 3 для Динамо Олексія Михайличенка нарешті здобути перемогу. Можливо навіть міжнародна пауза пішла на користь киянам. Якщо загалом говорити про затяжну негативну серію динамівців, то вона становить уже 5 матчів. Все розпочалося на виїзді із поразки від Брюгге і надалі Динамо тільки тричі зіграло внічию і ще один матч програло.

Поки більшість гравців основного складу перебувала у своїх збірних, Олексій Михайличенко запланував для своєї команди товариський матч із лідером Другої Ліги Кристалом. Кияни спокійно розібралися із суперником. Гармаш і Де Пена забили до перерви, а у другому таймі все ті ж Гармаш і Де Пена зробили дублі, а довершили побиття херсонців Соль та Сидорчук.

Не грав у тому матчі голкіпер Денис Бойко. Спершу він отримав виклик до національної збірної, але отримав ушкодження і повернувся до клубу.

Суперник Динамо, Десна, теж провів товариський матч. Підопічні Олександра Рябоконя зіграли з турецьким Анкарагюджю і перемогли 3:0. Саме матч проти Ворскли став початком безпрограшної серії Десни, яка наразі дозволяє команді йти на другому місці у турнірній таблиці. Після 6 турів у сіверян 11 очок. Але найголовнішим є навіть не це. Десна має найкращий захист у чемпіонаті. Лише 2 пропущені м’ячі та 5 із 6 матчів зіграні на нуль в обороні.

Шахтар – Зоря

Мужики Віктора Скрипника беруть курс на Харків. На них чекає матч з іншим грандом УПЛ – донецьким Шахтарем. Зоря перебуває в накаті, і тепер Гірники після цілком комфортних зустрічей зі Львовом, Маріуполем та Олімпіком отримають серйозний спротив. У цьому вже переконалося київське Динамо. Зоря змусила киян відбиватися у другому таймі. І було переконливе відчуття, що якби матч тривав ще хвилин 15, то Динамо могло б не встояти.

Зоря найбільше у чемпіонаті б’є по воротах суперника, навіть більше за Шахтар. 96 ударів у команди Скрипника і 91 у Гірників. Особливо цікаво у цій грі буде подивитися на дуель двох лівих захисників: Ісмаїлі та Михайличенка. Богдан більше в середньому пробиває по воротах і частіше робить перехоплення. Також обидва гравці багато йдуть в обіграш на суперників. Ось в чому Ісмаїлі переважає Михайличенка відчутно, так це у відсотку виграних єдиноборств в захисті та точності передач.

13 матчів в УПЛ Шахтар неодмінно забиває. А різниця м’ячів просто вражаюча – 36:5 на користь команди Каштру. Ще ефектнішою є безпрограшна серія Шахтаря в домашніх матчах УПЛ. Я просто втомився рахувати кількість матчів, тому скажу лише, що востаннє донечани програвали вдома ще позаминулого сезону 14 квітня 2018-го в матчі з Динамо.

Барселона – Валенсія

Барселона прийматиме Валенсію. Не так давно команди грали між собою у фіналі Кубка Іспанії і тоді перемогу здобули левантійці, що було дуже символічно, адже навесні клубу виповнилося 100 років. Ліонель Мессі травмувався перед самим стартом сезону, згодом пошкодження отримав Луїс Суарес. В лазареті також і Усман Дембеле, тому Грізманну довелося віддуватись за усіх. Адже каталонці віддали Баварії Коутінью, а Сельті Рафінью. Тому Ернесто Вальверде змушений був ставити молодь із другої команди. Карлес Перес та Ансу Фаті вже отримали свій зірковий час. Обидва зіграли у двох матчах і вже на двох мають два забиті м’ячі та два асисти.

Валенсія на старті має такий же результат, як і майбутній суперник. Команда Марселіно перемогла лише новачка чемпіонату Мальорку. Керівництво клубу вирішило не чекати, поки команда набере хід, а одразу звільнило Марселіно. За інформацією ЗМІ, причина у конфлікті тренера зі спортивним директором та президентом клубу. Марселіно був незадоволений, що ті постійно втручалися в його роботу.

Тренер працював із Валенсією із 2017-го року. Під керівництвом Марселіно Валенсія вперше за 14 років виграла трофей – Кубок Іспанії та двічі фінішувала в зоні Ліги Чемпіонів. Тому як цей конфлікт позначиться на настрої гравців Валенсії, можна тільки здогадуватися.

Читайте також