Кубок для Зінченка, український Мбаппе і форвард Скрипника

17:31, 02 серпня 2019

Суперкубки ТОП-чемпіонатів дають старт новому сезону в Англії, Німеччині та Франції. Пропонуємо вам підбірку найцікавіших матчів вікенду.

Суперкубок для Зінченка

Головний матч вікенду – гра за суперкубок нглії між Ліверпулем та Ман Сіті. Ці дві команди минулого сезону писали історію. Вперше клуб, який набрав 97 очок у АПЛ не виграв чемпіонат. Головна літня новина зі стану Ман Сіті для українських вболівальників – підписання містянами ще одного лівого захисника. Гвардіола повернув у Манчестер Анхеліньйо. Цікаво, що він, як і Зінченко, був відправлений набиратись досвіду у ПСВ. За підсумками товариських матчів важко визначити хто отримав більшу прихильність Гвардіоли, адже обидва мали практично однакову кількість ігрового часу.

Гвардіола проти Клоппа – 16 матчів. 8 перемог Клоппа, 6 перемог Гвардіоли, 2 нічиї. Двічі тренери грали між собою і у Суперкубках. Двічі у цих матчах сильнішими були команди Клоппа.

Боруссія vs Баварія

Класичне німецьке протистояння сучасності. Дортмундська Боруссія – команда, яка втратила все впродовж двох тижнів минулого сезону. Саме Баварія і Боруссія є головними рекордсменами зі перемогами у цьому турнірі. 7 суперкубців у Баварії і 5 у Боруссії. Варто також відзначити і серйозну селекційну роботу Боруссії цього літа. Команда серйозно підсилилась і знову спробує дати бій Баварії у чемпіонаті. Дортмундці придбали головних зірок своїх найближчих переслідувачів: Шульца, Брандта і Торгана Азара. Повернувся із Баварії також Хуммельс.

У фіналах офіційних матчів за Суперкубків між Баварією і Боруссією рівність. Команди по три рази обігрували одна одну.

ПСЖ – Ренн і доля Неймара

Матч-віддзеркалення фіналу Кубка Франції. Фіналу, який завершився величезною сенсацією та не менш грандіозним скандалом. Ренн у серії пенальті переміг ПСЖ. Мбаппе отримав червону картку за брутальний фол проти суперника, а по дорозі на нагородження Неймар вдарив вболівальника, який знімав, як бразилець підіймався за медаллю. Цікаво, що попри усі спекуляції щодо майбутнього Неймара ПСЖ все ж включив браизльця у завяку на гру.

Цікаво, що матчі за Суперкубок Франції вже давно не відбуваються у Франції. Футбольна Асоціація Франції проводить ці матчі по всьому світу із метою популяризації своїх клубів і примноження вболівальницької аудиторії. Востаннє цей трофей розігрували на батьківщині у 2008-му. З того часу трофей проїхав 7 країн.

Зоря – Дніпро-1

Зоря та Дніпро-1 – дві команди від яких поки точно не знаєш чого чекати. Дніпряни – новачки УПЛ із серйозними амбіціями, а Зоря отримала нового тренера і поки перебуває на стадії перебудови. На щастя це не завадило луганцям пройти Будучность у кваліфікації Ліги Європи. Команди однаково успішно провели матчі першого туру. Зоря хоч і не без проблем, але перемогла Ворсклу, а Дніпро-1 всього за десять хвилин розібрався із Олімпіком.

Особливо варто виокремити динамівських чемпіонів Світу U-20, які провели відмінний матч. Гол від Сергія Булеци та гол + асист Владислава Супряги. До слова, останній однозначно заслуговує на звання найкращого гравця матчу. Пропонуємо ще раз насолодитись грою українського Мбаппе.

Читайте також