Лебедина пісня на Євро-2024. Українці дали бій Бельгії, але румуни і словаки їх "злили". ВІДЕО

20:57, 26 червня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Розв'язка групи E на Євро-2024. Україна грала з Бельгією, а Румунія зі Словаччиною. 

Перед заключним туром у даному квартеті склалася дуже цікава ситуація, оскільки всі збірні мали по 3 очки, але наша національна команда була останньою через найгіршу різницю забитих і пропущених м'ячів. Третіми були словаки, другими – бельгійці, першими – румуни. Тому синьо-жовтим потрібно було перемагати у заключному турі групового етапу Чемпіонату Європи, щоби гарантувати собі вихід у плей-оф Євро-2024.

Україна – Бельгія

Loading...


Перший небезпечний момент у зустрічі на 7-й хвилині створили бельгійці. Ромелу Лукаку отримав м'яч у штрафному майданчику України, відтіснив двох захисників і пробив, але його удар спокійно парирував Трубін.

У середині першого тайму з дальньої відстані стріляли Яремчук та Довбик. Перший удар відбив Кастельс, а другий пройшов повз ворота.

Потім ледь не підловив синьо-жовтих Де Брюйне він зі штрафного вирішив перехитрити всіх і пробити в ближній кут, коли всі, включно з Трубіним, чекали подачу, але м'яч пролетів поруч зі стійкою.

На 42-й хвилині забивати могли вже українці. Підопічні Реброва розіграли чудову комбінацію і Яремчук прострілював до воротарської зони на Довбика, якому залишалося лише переправити м'яч у сітку, але йому забракло дещиці, щоби дотягнутися і замкнути цю передачу.

По перерві гравці збірної України дуже надійно діяли в захисті, хоч бельгійці і створили декілька моментів. Після обрізки українців пробивав Лукаку, але Сваток перекрив нападнику кут і той завдав удару прямо по центру воріт, де стояв Трубін.

Потім Карраско небезпечно стріляв майже з лінії штрафного майданчика, але голкіпер збірної України знову врятував.

Синьо-жовті не збиралися відсиджуватися в обороні і намагалися створити свої моменти. Двічі з меж штрафного майданчика пробивав Довбик, але перший його удар було заблоковано, а другий пройшов поруч зі стійкою. Потім Малиновський ледь не закрутив м'яч з кутового в сітку воріт, але Кастельс відбив.

На останніх хвилинах українці з бельгійцями почали грати на зустрічних курсах. Уже в компенсований час Судаков завдавав удару по воротах із меж штрафного майданчика – сейв голкіпера Бельгії.

Матч так і завершився з рахунком 0:0, а румуни зіграли 1:1 зі словаками. Тому Україна набирає 4 очки, як і інші команди в групі, але за гіршою різницею забитих і пропущених вилітає з Євро-2024.

Словаччина – Румунія

Loading...


Обох команд у цій зустрічі влаштовувала нічия, але вже на 24-й хвилині словаки забили. Після навісу з флангу від Куцки Дуда сильним ударом головою прошив голкіпера – 1:0.

Та згодом румуни зрівняли рахунок. На 37-й хвилині Марін реалізував пенальті, вколотивши м'яч із позначки під поперечку – 1:1. Хоч є питання до призначення самого одинадцятиметрового, оскільки на відео здавалося, що фол був поза штрафним майданчиком.

Та ось в другому таймі команди обмінялися ударами по воротах, але м'ячів більше не забивали! Тому 1:1, які влаштовують усіх, окрім України.

Читайте також: Влаштують грандіозний обмін?! Ман Сіті готові віддати дві зірки за лідера Реала

Читайте також