Лунін перемагає в Ель Класико. Реал у матчі з сумнівним суддівством долає Барселону. ВІДЕО

19:17, 16 жовтня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

У 9-му турі Ла Ліги Сантьяго Бернабеу приймав Ель Класико. У цьому надпринциповому протистоянні з Барселоною ворота Реала Мадрид захищав Андрій Лунін.

Loading...


На 5-й хвилині українцеві довелося вступити у гру. Рафінья сильно пробивав з-за меж штрафного майданчика, однак Лунін впевнено забрав м’яч до рук.

А вже на 12-й хвилині господарі повели у рахунку. Кроос чудовою передачею вивів віч-на-віч з Тер Стегеном Вінісіуса. Вінгер мадридців не зумів переграти голкіпера. Та м’яч після сейву воротаря відлетів до Бензема, який пробив у порожній кут – 1:0.

Барселона була дуже близькою, щоби відігратися усередині тайму. Рафінья з правого флангу прострілив до воротарської зони, Лунін не встиг перехопити, утім Де Йонгу забрало дещиці, щоби дотягнутися до м’яча і перевести його у сітку воріт.

Натомість на 35-й хвилині знову забив Реал. Менді з лівого флангу віддав передачу на Вальверде і той точним ударом з-за меж штрафного майданчика прошив Тер Стегена – 2:0.

На старті другого тайму знову забив Бензема дальнім пострілом у кут воріт. Однак радів француз секунд 10, оскільки цей гол було скасовано – нападник Реала забіг у положення поза грою.

Барселона по перерві намагалася зробити щось попереду, але майже нічого не виходило. Та на 74-й хвилині у матчі стався доволі суперечливий момент. Левандовський впав у штрафному майданчику Реала після дотику Карвахаля, проте головний рефері, як і арбітр VAR, не побачили підстав для призначення пенальті, хоч і здавалося, що захисник вершкових фолив.

Андрій Лунін, який не мав багато робити у цій зустрічі, не зміг втримати свої ворота сухими. На 83-й хвилині Ансу Фаті протягнув м’яч на лівому фланзі і прострілив до штрафного майданчика, Левандовський підправив м'яч п'ятою і Ферран Торрес, якого на дальній стійці загубив Менді, замкнув передачу від поляка – 2:1.

Ще за 4 хвилини Фаті ледь не зрівняв рахунок. Вінгер Барселони з меж штрафної зони злету пробив по воротах Луніна – м’яч пройшов у лічених сантиметрах поруч зі стійкою.

Наприкінці зустрічі підлив масла у вогонь призначений пенальті у ворота Барселони. Ерік Гарсія наступив на ногу Родріго, але головний арбітр, як і в моменті з Левандовським, проігнорував ситуацію. Утім, за хвилину рефері отримав підказку в навушник і пішов дивитися відеоповтор, де було чітко помітно, як захисник Барселони наступає на ногу Родріго. Тому суддя призначив пенальті. Одинадцятиметровий впевнено реалізував сам постраждалий – 3:1.

Тож, Реал перемагає Барселону з рахунком 3:1, але до головного судді та арбітра VAR є запитання.

Читайте також: 25 млн євро за лідера збірної України. ТОП-клуб має намір підписати українця взимку

Читайте також