Маріуполь – Львів. Азовці не залишили шансів Львову

15:00, 11 травня 2019

Маріуполь вдома приймав Львів. Азовці, окрилені мінімальною перемогою над Зорею у попередньому турі, впритул наблизилися за очками до луганської команди. А от львів’яни ледь оговталися від розгромних 5:0 від Шахтаря. Підопічні Блавацького ще не виграли жодного матчу після того, як відбувся поділ на шістки.

На початку поєдинку ініціативою володіли господарі. Львів’яни, здавалося, ще не вийшли із роздягальні.

Небезпеку для воріт Сарнавського створював Зубков, який раз-по-раз проривався правим флангом і виконував навіси до штрафного майданчика, або ж заробляв штрафні на фолах суперника. Тільки-от стандарти не становили особливої загрози для суперника. Показовим є епізод, коли Піхальонок лівою закрутив м’яч до штрафного, де було чимало гравців у помаранчевій формі. Але ніхто з них так і не зумів завдати удару.

Перший по-справжньому гольовий епізод мали господарі. Мишньов, вигравши боротьбу за м’яч,  навісив ледь не на лінію воротарського майданчика. Фомін головою завдав удару, але Сарнавський продемонстрував чудову реакцію і відбив цей м’яч.

Голкіпер Львова вийшов переможцем і в наступній дуелі з нападником Маріуполя. Арбітр матчу Романов призначив пенальті: Вісенте повалив Бикова на газон. Рефері розібрався у ситуації так: жовта для Вісенте та пенальті на ворота Львова. Виконувати одинадцятиметровий взявся Руслан Фомін. Він пробив у правий від себе кут воріт. Сарнавський вгадав напрям удару і залишив свої ворота сухими. 

А в наступному епізоді Львів урятувала стійка. Зубков отримав м’яч на фланзі, змістився в центр і завдав потужного удару у каркас воріт.

Бразильці Львова натомість ближче до кінця першого тайму почали тікати у небезпечні контратаки. Одна з них ледь не завершилася голом. Пернамбуко прокинув на хід Ліпе. Той, не маючи опіки суперників, вийшов віч-на-віч із Гальчуком. Бив низом, але кіпер парирував цей удар. Тож, на перерву команди пішли з нулями на табло.

У другому таймі маріупольці могли заробити ще один пенальті. Зубков у штрафному майданчику намагався обіграти Парамонова. У боротьбі футболіст Маріуполя опинився на газоні. Романов, довго не роздумуючи, показав жовту картку Зубкову за симуляцію. Про жоден пенальті мови не було.

Але все ж маріупольці відзначилися забитим м’ячем. Піхальонок на підступах до штрафного отримав передачу на хід і завдав удару в нижній дальній кут воріт. Сарнавський не зумів допомогти своїй команді. 1:0. Асист до свого активу записав юний Данило Сікан, який вийшов на заміну.

Уже в компенсований час відзначився ще й Зубков. Все почалося із кутового біля воріт Львова. Відверто невдалого кутового. Піхальонок виграв повітря і вибив м’яч на Мишньова, а той увімкнув космічну швидкість. Ця контратака знайшла підтримку серед партнерів по команді. На протилежному фланзі набігав Зубков. Йому Піхальонок і віддав пас. Зубков не схибив! 2:0. 

Тож, тепер Львів відстає від Маріуполя аж на 9 очок. І наразі навіть випереджає Зорю. Але луганці мають в запасі гру з Динамо.

Читайте також