Найкращий бомбардир УПЛ продовжує забивати. Його гол приносить перемогу Зорі над Маріуполем

15:54, 20 лютого 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

У 15-му турі чемпіонату України Зоря на виїзді грала з Маріуполем. Луганці вважалися фаворитами у цій зустрічі і своєю грою підопічні Віктора Скрипника підтвердили цей статус.

Гра в одні ворота

Вже на 10-й хвилині матчу Юрченко міг виводити гостей уперед. Після метушні у штрафному майданчику Маріуполя півзахисник Зорі пробивав з близької відстані, але влучив у стійку.

Згодом чудову нагоду мав новачок луганського клубу Шахаб. Васіль сильно вибив м’яч уперед, Гладкий виграв повітря у центрі поля і ударом головою вивів іранського нападника віч-на-віч з голкіпером азовців Гальчуком. Та колишній гравець Олімпіка не зміг переграти воротаря господарів.

На 34-й хвилині Шахаб виправив свою помилку і таки забив. Перший удар форварда Зорі з меж штрафного майданчика захисники Маріуполя заблокували, але м’яч знову відлетів до нього. Іранець на замасі прибрав трьох гравців і з лівої чудово пробив під поперечку – 0:1. Для Шахаба це дебютний м’яч за Зорю.

На цьому підопічні Віктора Скрипника не зупинилися і продовжили тиснути. Наприкінці першої половини зустрічі міг забивати Кочергін, але півзахисник довго обробляв м’яч і гравець Маріуполя Максим Чех встиг у підкаті заблокувати удар. До слова, господарі поля майже не мали небезпечних моментів у першому таймі.

Другий тайм

По перерві Зоря помітно скинула темп і все рідше створювала загрозу біля воріт Гальчука. Після подачі з лівого флангу непогано пробивав головою Гладкий, але м’яч після його удару пролетів поруч зі стійкою.

Реальний шанс відігратися азовці мали наприкінці зустрічі. Спочатку Кащук прийняв м’яч поблизу воріт Васіля і другим дотиком завдав удару, але не влучив у площину. А вже згодом після подачі з кутового Танковський з кута воротарської зони пробив вище поперечки.

Попри розслаблену і невиразну гру у другому таймі, луганці здобувають перемогу у цій зустрічі. Зоря набирає 26 пунктів і виходить на третє місце в чемпіонаті України. Для Шахаба цей гол став 9-м у нинішньому розіграші УПЛ і він продовжує лідирувати у гонці бомбардирів. На другому місці йде Віктор Циганков, у якого 8 забитих м’ячів.

Читайте також: Не дають забути про себе. Молодіжка Динамо з трьома дублями розносить Десну та Барселона планує мегапідсилення. Каталонці хочуть супербомбардира, яким цікавиться Реал

Читайте також