Наші у Лізі Європи. Динамо спробує піймати орлів

13:42, 08 березня 2018

Динамо проведе свій перший матч 1/8 фіналу Ліги Європи проти Лаціо. Кияни розпочнуть двоматчеву дуель із гостьової гри. Динамо приїхало до Риму в гарному психологічному стані. Підопічні Олександрі Хацеквича в останньому турі українського чемпіонату здолали Зорю.

Перемогу динамівцям приніс удар Кенджори вже у компенсований час. Динамо вдалось не допустити збільшення відставання від Шахтаря. Але якщо згадувати матч із Зорею в світлі перемоги на характері, то потрібно розглянути інший бік цього поєдинку. Динамо показало дуже слабку гру в захисті. Луганчани просто розривали опорну зону у швидкісних контратаках, а новачок команди – Артем Шабанов на довго запам’ятає номер нападника Зорі – Фаупали, який повозив його під час другого голу.

Не можна не згадати і важкий вихід киян до стадії 1/8 фіналу. Динамо так і не перемогло АЕК в жодному з матчів і пройшоло греків лише завдяки забитому голу на виїзді. В свою чергу Лаціо не залишив жодних шансів для Стяуа. Італійці мінімально поступились в гостях, але Стадіо Олімпіко просто знищили суперника – 5:1. Можна сказати, що останні результати римлян теж не найкращі. Виліт із Кубка від Мілана, та програш Ювентусу. Але в обох цих матчах Лаціо виглядав як мінімум не гірше суперників.

Лаціо історично дуже успішно грає проти українських команд. 5 разів наші співвітчизники зустрічались в плей-оф із римлянами, але жодного разу українці не святкували успіху за сумою двох матчів. Мінусом для Лаціо може стати хіба що відсутність Касереса і Марушича. Ще один нюанс – перебування Іммобіле за крок від дискваліфікації. З боку динамівців не гратимуть Сидорчук, Бущан, Самбрано і Сидорчук.

Щодо новини із стану гостей перед матчем, то головна втрата – відстуність Беньяміна Вербича, який не може грати в Лізі Європи. Питаннчя про кількість нападників не поставило головного тренера киян в кут. Олександр Хацкевич відповів творчо:

–  В атаці грає вся команда. Маю надію, що в атаку будемо виходити більшим силами, ніж ми виходили в матчі з АЕКом.

Щодо критики на адресу команди за невпевнену гру Динамо:

– На сьогоднішній момент ми граємо в 3 турнірах. Ми будемо грати і боротися в цих турнірах до кінця.

Лідер Динамо Віталій Буяльський порівняв Лаціо з Янг Бойз:

– Вони схожі на Янг Бойз, тому що команда організовано грає в обороні, не залишає вільних зон. Добре захищаються та дуже швидко виходять в атаку, бо мають хорошого швидкого нападника. Наше завдання – зіграти компактно в обороні і по можливості втікати в контраатаку.

Олександр Хацкевич заявив, що якщо вже його команда дісталась Риму, то необхідно бути гладіаторами. Чи вдасться це Динамо, дізнаємось ввечері.

Читайте також