Наші в Лізі Європи. Ще один крок

11:54, 15 березня 2018

Перший матч між Динамо і Лаціо подарував вболівальникам киян надію на продовження єврокубкової весни.

Відчуттям європейського футболу прокинувся Київ. Динамо після, на подив багатьох, вдалої гри у Римі (саме гри, а не тільки результату) буде намагатися підтвердити невипадковість події, що сталася тиждень тому на Стадіо Олімпіко. Квитки на майбутнє протистояння розходяться, як гарячі пиріжки – давно такого не було у розбещеній футболом столиці, тому очікується, якщо не аншлаг, то рекорд сезону за відвідуванністю точно.

фото Getty Images

Команди між своїми протистояннями провели по одному поєдинку у внутрішніх чемпіонатах: Динамо з проблемами, але переграло рівненський Верес 1:0, Лаціо врятувалося в Кальярі завдяки диво-голу Іммобіле на 95 хвилині, 2:2. Чіро демонструє жагу справжнього нападника, який чекає на свій момент до фінального свистка і завжди несе загрозу супернику. В першому матчі стійка врятувала Бойка і Динамо на останніх секундах гри, а от Кальярі так не пощастило.

Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Акцент гри проти Іммобіле і Феліпе Андерсона в будь-якому випадку буде зроблений. На передматчевій прес-конференції керманич киян Олександр Хацкевич так прокоментував можливу персональну гру проти гостроатакувальних гравців орлів:

Андерсон і Іммобіле – дуже сильні гравці, але ніхто проти них персонально грати не буде. Будемо намагатися зіграти проти них компактніше в тих зонах, де вони будуть опинятися.

Щодо Динамо, то, завдяки наявності більш-менш рівноцінних замін, Хацкевич в матчі з Вересом зміг дозволити собі ротацію. Так, наприклад, дали відпочити Віктору Циганкову, який своєю грою в першому матчі дуже вразив поціновувачів футбольної естетики. За свій фантастичний гол та впевнену гру його визнали найкращим гравцем ігрового дня Ліги Європи.

Проти рівнян в основі вийшов Шепелєв, до гри якого у Хацкевича були питання, але через дискваліфікацію Гармаша альтернативи молодому опорнику просто не знайшлося. Скоріше за все, саме Володимир вийде в основі, але бути впевненним на сто відсотків – не можна, бо Хацкевич перед першим матчем показав, що має козир у рукаві, здивувавши стартовим складом.

Лаціале в матчі з Динамо не допоможе Мілінкович-Савич, який отримав відпочинок на відновлення недолікованого ушкодження.

Проте зможе зіграти інший лідер – Луїс Альберто, у якого на днях народилася дочка. За словами наставника Лаціо Сімоне Індзагі, Луїс Альберто і Феліпе Андерсон можуть вийти на поле разом. Керманич небесно-блакитних з усією серйозністю готує команду до матчу відповіді:

Ми потрапили в 1/8 і розуміємо, що для нас це дуже важливо. Завтра викладемося на повну силу, щоб пройти далі.

Наш журналіст Вадим Скічко розібрався, що треба зробити Динамо, аби пройти Лаціо, тому всі на стадіон вболівати за українську команду!

Читайте також