Нічия, якої вистачило. Олександрія стала бронзовою у Маріуполі

18:01, 22 травня 2019

Олександрія завітала до Маріуполя на поєдинок 30-го туру Української Прем’єр-Ліги.

Перед цим матчем в команді Шарана були величезні кадрові проблеми як у півзахисті, так і в обороні.

Саме через помилку в захисті Олександрія отримала пенальті у свої ворота на початку першого тайму. Футболіст Маріуполя виконав пас на Фоміна у штрафний майданчик, нападник азовців вдало підставився, а Микицей поставив підніжку Руслану. Арбітр Євген Арановський без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Пробивати взявся Зубков, але зробив це дуже невдало: удар був не сильним та й Паньків не став гадати. Маріуполь не забиває другий поспіль пенальті. Тиждень тому Фомін не забив у ворота Львова.

Азовці виглядали активніше в атаці і отримали за це нагороду на 29-й хвилині. Після подачі з лівого флангу Паньків вибивав м’яч кулаком, але вийшла скидка у центр на лінію штрафного майданчика. Піхальонок дуже класно спіймав цей вільний м’яч на ногу. Удар у півзахисника вийшов сильним і влучним. М’яч влетів у правий верхній кут воріт Паньківа — 1:0.

Олександрійцям міг зробити подарунок Худжамов, який дуже невдало вкинув м’яч рукою на партнера по команді. Вийшло прямо на ногу Банаді, який одразу ж пробив по воротах. М’яч тільки чиркнув поперечку.

Олександрійці не тільки відігралися на 45-й хвилині, а й отримали кількісну перевагу у матчі. Сітало у штрафному майданчику Маріуполя залишив ні з чим Яворського та Горбунова. Нападник вирвався сам на сам із Худжамовим, але Яворський смикнув футболіста Олександрії за руку, ще й врізавши ззаду по ногах. Результат — пенальті та червона картка для Яворського (дуже жорстке покарання). Запорожан з позначки сильно пробив у правий верхній від Худжамова кут — 1:1.

У другому таймі олександрійці почали грати впевненіше та більше контролювати м’яч. Декілька разів добре пробивав Лучкевич із дальньої відстані, але рятував Худжамов. Микицей міг забити головою після подачі з кутового, але пробив над поперечкою.

Не можна сказати, що Маріуполь увесь час відсижувався в обороні. Підопічні Бабича володіли м’ячем на чужій половині, але до акцентованих ударів по воротах справа не доходила.

Хороший момент мав Пономар, коли наприкінці тайму пробивав з меж штрафного майданчика. М’яч просвистів над поперечкою.

Поєдинок так і завершився нічиєю 1:1. Олександрія достроково зайняла третє місце в турнірній таблиці УПЛ. Олександрійці вперше у своїй історії вибороли бронзові медалі чемпіонату України. Маріуполю залишається розігрувати із Зорею 4-те та 5-те місця, які дають право на кваліфікацію Ліги Європи.

Читайте також: Збірна України залишилася без лідера атак

Читайте також