Ображений Шахтар. Циганик присоромив донецький клуб за ситуацію з Каштру та нагородою найкращого тренера України

19:36, 15 лютого 2021
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Журналіст Ігор Циганик в ефірі програми #ЦиганикLIVE відреагував на позицію Шахтаря стосовно відсутності Каштру серед трьох претендентів на звання найкращого тренера України:

Пряма мова:

Я брав участь в цій історії. І щоби ви зрозуміли, як проходить сам процес. Проводить все УАФ спільно з профспілками. Кожен тренер професійного клубу в Україні (Друга ліга, Перша ліга, УПЛ) мав право назвати свій варіант найкращого тренера України. І Каштру не потрапив до трійки! Тренери професійних клубів (не журналісти, вболівальники чи працівники УАФ) визначили трійку: Скрипник, Рябоконь, Луческу.

Вся ця образа Шахтаря має бути спрямована до всього тренерського цеху України. Це тренери голосували, а тренерів не обдуриш, бо вони професіонали своєї справи, які вміють диференціювати можливості і результати. І, напевно, вони не побачили в Каштру чогось екстраординарного, що він зробив цього сезону, щоби поставити його навіть у трійку.

Тому мені прикро, коли йде історія, що “там хтось визначав”. Та не хтось! А визначали тренери професійних клубів. Таке виходить, що всі українські футбольні тренери – клоуни, на думку Шахтаря. Що вони не можуть визначити, не можуть розібратися, і тільки в Шахтарі розуміють “де правильно і де неправильно” – це ж так не можна! Ви спочатку розберіться, хто голосував. Ти ж не купиш всіх тренерів, бо кожен обирав одне прізвище. Для тренера “робота тренера” не полягає лише в тому, що є успіх, а й у вихованні футболістів і в певному диференціюванні можливостей і результатів. Це робота, коли ти проявляєш свій талант, а не використовуєш тільки найкращих футболістів з найкращими можливостями. Тому мені ця образа Шахтаря видається дивною!

Читайте також: Чи існуватиме Зоря? Президент луганського клубу поговорив із Цигаником

Читайте також