Одразу два гравці Динамо в новому ТОПі найкращих від УЄФА

11:37, 26 вересня 2019

В УЄФА визначили сотню найкращих гравців за підсумками перших матчів групового етапу турніру. Також враховувалися матчі внутрішнього чемпіонату (враховувалися матчі з 10 серпня – детальніше про формулу – тут).

У спеціальному рейтингу FedEx Performance Zone. залежно від позиції гравця на полі зараховуються бали за корисні дії. Наприклад, для голкіперів, ясна річ, важливі сейви і сухі матчі, для нападника чи півзахисника — голи, кроси, вдалі обіграші, для захисників — кількість заблокованих ударів тощо.

У ТОП-100 опинилися одразу два гравці київського Динамо. Це півзахисник Віталій Буяльський, який розташувався на 51 позиції із 1914 балами. У матчі з Мальме Віталій відзначився голом, який у підсумку й став переможним для Динамо. Кияни нарешті перервали свою серію невдач. Загалом Віталій Буяльський в цьому сезоні в 11 матчах за Динамо забив 4 м’ячі і віддав 2 асисти.

Також у сотню найкращих увійшов захисник киян Артем Шабанов, що на даний момент посів 97 сходинку із 1529 балами. До слова, Шабанов отримав свій шанс у матчі із Мальме через дискваліфікацію Микити Бурди. А у матчі з Ворсклою основний центрбек травмувався, тож Шабанову відкрилася дорога в збірну. 

                 Скріншоти з офіційного сайту УЄФА

Крім того, трійка найкращих гравців УПЛ така:

Скріншот із офіційного сайту УЄФА

Нагадаємо, київське Динамо стартувало в груповому етапі Ліги Європи матчем проти Мальме із мінімальною домашньою перемогою. А Олександрія на виїзді поступилася Вольфсбургу 1:3. 

А трійка найкращих гравців має такий вигляд:

  1. Клаудіу Кешеру, форвард (Лудогорець)
  2. Едін Джеко, форвард (Рома)
  3. Джонатан Давід, півзахисник (Гент)

Читайте також