Олег Дулуб: Довелося викупити свій контракт у Чорноморця

17:52, 06 січня 2018

Новоспечений наставник чемпіона Білорусі БАТЕ Олег Дулуб дав коментар клубному сайту своєї нової команди.

– Які емоції в якості головного тренера БАТЕ?
– Фантастичні! По гарячих слідах навіть важко сказати. Напевно, з цими емоціями потрібно ще розбиратися. Розумію, що це призначення – перш за все величезна відповідальність.

– Довго думали над пропозицією з Борисова?
– Ні. Принципову згоду дав одразу. Далі почалися технічні моменти. Левова частка всього часу переговорів з керівництвом БАТЕ припала на обговорення складу тренерського штабу. З цього питання дійшли згоди тільки сьогодні.

– Чим привабила пропозиція БАТЕ?
– Перш за все – постійною участю в єврокубках. Коли ти можеш порівняти свій рівень з рівнем іноземних тренерів – це особливий драйв.

– Ви вперше будете головним тренером в команді, яка ставить перед собою максимальні завдання …
– Для мене це черговий виклик. Який можна порівняти з переїздом з Білорусі в Україну, коли спочатку знав, що буде дуже важко. Особливо на перших порах. Це своєрідна перевірка: чи все ти робиш правильно? І зі свого боку ти ризикуєш свою ділову репутацію.

– Переїзд з Чорноморця в БАТЕ – крок вперед у вашій кар’єрі?
– Так. І дуже великий.

– За час роботи в Україні слідкували за борисівським клубом?
– Стежив за всім чемпіонатом, без акцентування уваги на БАТЕ. На жаль, на території України наші інтернет-трансляції заблоковані. Тому намагався ловити цвяхові матчі турів по Білорусь 5. Ступінь завантаженості не завжди дозволяла стежити. Але Прессбол читав постійно в електронному вигляді, переглядав сайт того ж Прессбола, football.by. А жовто-синіх уважно відстежував в єврокубках, намагався дивитися всі поєдинки.

– Як розлучилися з Чорноморцем?
– Переговори були непростими і тривалими, але в підсумку знайшли компромісне рішення. Правда, мені довелося викупити свій контракт. Але це деталі. В цілому все вирішили цивілізовано.

– Ви ж за час роботи в Україні приїжджали до Білорусі в якості інструктора УЄФА на курсах PRO.
– Так, на протязі двох навчальних блоків ділився своїм досвідом і напрацюваннями. Вважаю, що це важлива практика. Якби мені свого часу, коли тільки починав, в такому стислому вигляді дали стільки знань! Адже це досвід п’ятнадцяти років роботи, причому за останні десять років – рівень елітного дивізіону. Відразу їм сказав: хочете – беріть, хочете – не беріть. До речі, серед слухачів був і мій помічник в штабі БАТЕ – Олексій Бага. Чимало спілкувався з ними. Олексій Анатолійович був одним з найактивніших. Видно, що це фахівець, який постійно вбирає в себе нову інформацію.

– Чутки приписують вам конфлікт з Багой-старшим, який трапився ще за часів вашої роботи в “Гомелі” …
– Можу вас запевнити: ніякого конфлікту ні в мене, ні у Олега Кубарьова і всього нашого тодішнього тренерського штабу зі штабом Ганчаренко ніколи не було! Вся та історія – всього лише результат емоцій після гри. Напружений матч, складне протистояння … За ними передбачувано пішов емоційний вибух. Ми з Олексієм нормально спілкуємося і не тримаємо ніяких каменів за пазухою. Всі чутки про конфлікт – повна нісенітниця.

– Як буде виглядати ваш тренерський штаб?
– У нього, крім уже згаданого Олексія Баги, увійдуть Дмитро Молош, Василь Хомутовський і Олександр Грановський.

– Що бачите своїм першочерговим завданням у БАТЕ?
– Як і у всіх командах, головне – створення колективу. Якщо він є, то відразу рушимо далі до визначення моделі гри, яка оптимально підходить для даного набору футболістів.

– Що скажете вболівальникам жовто-синіх?
– Дуже хочеться виправдати надії. Завжди говорив: футбол без уболівальників мертвий. Для нашого штабу головним показником стане збільшення кількості глядачів на трибунах. Якщо ми будемо грати правильно, проповідувати той футбол, який їм подобається, вболівальники це оцінять. І ще дуже хочеться, щоб наші шанувальники підтримували нас в будь-якій ситуації. А те, що ми будемо викладатися на 100 відсотків в кожному матчі, можу гарантувати. Ну і, звичайно, вітаю всіх з Новим роком та Різдвом!

Адаптований переклад за матеріалами офіційного сайту БАТЕ

Читайте також