Олександрія вище за Шахтар, а Ребров кращий за Клоппа. Рейтинг, який вас здивує

16:34, 27 січня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Відоме аналітичне видання CIES Football Observatory опублікувало рейтинг європейських команд, які найефективніше здобувають очки.

Аналітики CIES Football Observatory на основі даних InStat проаналізували 31 європейський чемпіонат і визначили найефективніші команди за набраними очками. За основу дослідження взяли відсоток володіння м’ячем у матчі та кількість ударів (власні і суперника). Тобто, чим менше конкретна команда володіє м’ячем, при цьому виграючи, тим вище буде її відсоток ефективності здобування очок.

Згідно із дослідженням, найкращою стала румунська Астра, яка здобувала у середньому майже 2 очки за матч при володінні м’ячем у 45% та негативною різницею ударів (менше ударів по воротах, ніж у суперника).

Примітно, що на 4-му місці рейтингу опинився Ференцварош Сергія Реброва, а переможець Ліги Чемпіонів Ліверпуль — на 5-му.

Найкращою серед українських команд стала Олександрія. Підопічні Шарана посіли 21 сходинку. Чемпіон України донецький Шахтар розташувався на 81-й сходинці. Найменшу ефективність серед українських команд демонструє Динамо: в середньому лише 2 здобуті очки з 2,43 очікуваних.

Нещодавно аналітики CIES Football Observatory назвали найцінніших гравців АПЛ. У дослідженні знайшлося місце українцеві.

Читайте також: Чемпіон для чемпіонів. Ліверпуль хоче підписати триразового переможця ЛЧ.

Читайте також