Олімпіакос напередодні Динамо. Розгром АЕКа і розірвані хрести

14:14, 18 лютого 2019

Олімпіакос розім’явся перед матчем-відповіддю з Динамо у Києві грою у чемпіонаті проти АЕКа. Після цього поєдинку у греків залишилися як проблеми, так і позитивні моменти.

Олімпіакос розбив команду нашого Дмитра Чигринського (який залишився на лавці) із рахунком 4:1. Ця перемога мала дуже велике значення. Пірейці тим самим не підпустили суперника до срібла і виправдали+надії свого президента, який окреслив майбутні матчі проти АЕКа і Динамо вирішальними.

Червоно-біліпропустили вже на 3-й хвилині матчу, але вже по перерві почали розносити суперника. Дубль зробив капітан Фортуніс, в обох випадках класно розібравшись із захисниками. Таким чином Олімпіакос збільшив відрив від АЕКа у турнірній таблиці до 8-ми очок. Від першого місця, на якому перебуває ПАОК, червоно-білі відстають на 6 (плюс у ПАОКа гра в запасі).

У матчі з АЕКом травми зазнав вінгер Лазарос Христодулопулос. Півзахисник вийшов на заміну на початку другого тайму, але вже на 68-й хвилині отримав удар в коліно і був змушений залишити поле. За інформацією видання sport24.gr, Христодулопулос розірвав хрестоподібні зв’язки і вибув до кінця сезону. Це вже друга така травма для 32-річного півзахисника.

Але для Олімпіакоса ця втрата не вирішальна. У першому матчі з киянами Христодулопулос вийшов лише на заміну на 80-й хвилині, замінивши португальця Діаша (того самого, який забив із дальньої відстані у ворота киян).

У матчі проти АЕКа (як і у першому матчі проти динамівців) не брав участі основний правий захисник греків Елабделлауї. Грецькі ЗМІ повідомляють, що норвежця вирішили приберегти на Динамо і дати час повністю відновитися від травми. Чи візьме участь у київському матчі Елабделлауї стане зрозуміло у вівторок, коли він проведе перше тренування у загальній групі Олімпіакоса.

Втрата Христодулопулоса не є якоюсь надтрагічною. А ось повернення Елабделлауї може стати справжньою проблемою для підопічних Хацкевича. Саме норвежця разом із Фортунісом вважають лідерами команди із Афін.

Читайте також