Паспортна пригода. Колишній гравець Говерли хоче грати за збірну Росії!

17:17, 07 березня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Ексгравець українського клубу чекає на виклик до збірної Росії. Зараз у футболіста паспорт громадянина Франції.

Опорний півзахисник Монпельє Дам’єн Ле Таллек раніше відіграв за Говерлу 2 сезони в УПЛ. У своїй кар’єрі за ужгородський клуб француз виступав на позиції нападника і забив 7 м’ячів.

Влітку 2014 року, посилаючись на політичну нестабільність в Україні та затримку зарплати, Дам’єн Ле Таллек розірвав контракт з Говерлою. Своїм наступним клубом він обрав російську Мордовію. Виступаючи за саранців, француз одружився з росіянкою.

Усі знають, що у мене багато спільного з Росією, тому не треба дивуватись, чому я хочу паспорт. Мої дружина та дитина — росіяни. Я також хочу, як і мій син, мати два громадянства — російське та французьке. Можу трохи говорити російською. Вивчаю мову щодня. Для того, щоб зіграти на полі за російську команду, потрібно розуміти мову. Я її добре розумію. Поки що не можу точно сказати, коли отримаю російський паспорт. Скоріше за все, це буде у кінці сезону. Не знаю, чи хоче побачити мене у збірній головний тренер Черчесов, бо я з ним особисто ще не спілкувався. Вибір мого виклику у збірну залишається за ним. Зараз цим питанням займається мій адвокат. Він повідомить, коли будуть готовими усі документи. Я старатимусь з усіх сил, аби отримати довіру тренера збірної Росії.

Як повідомляє Аllezpaillade, президент французького Монпельє Лорен Ніколлен не впевнений у майбутньому футболіста. За його словами, Дам’єн Ле Таллек не визначився, чи хоче піти з клубу. Однак, якщо гравець отримає російське громадянство та піде з клубу, на його місце можуть взяти іншого центрального захисника.

На юнацькому рівні за Францію Ле Таллек відзначився 27 забитими м’ячами у 47 матчах. Але за основну національну команду Ле Таллека ще досі не заграли.

Читайте також: Суперники України про шанси на Євро. Хто зіграє не гірше команди Шевченка?

Читайте також