Перемогли непереможних! Збірна України U-21 на виїзді розбила Фарери

21:55, 01 червня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Збірна України U-21 у матчі відбору до Євро-2023 на виїзді грала з Фарерськими островами, які у цій кваліфікації ще жодного разу не поступалися у себе вдома.

До слова, саме в домашньому матчі фарерці створили сенсацію і зіграли 1:1 із французами. Це єдиний поєдинок, в якому збірна Франції U-21 втратила очки. Утім, безпрограшну домашню серію фарерців перервала українська команда. На цю зустріч Руслан Ротань виставив такий склад:

Loading...

З перших хвилин українці захопили ініціативу і тиснули на ворота суперника. А господарі поля лише відбивалися. За увесь перший тайм фарерці навіть не пробили і площину воріт Турбіна. Натомість, багато били синьо-жовті.

Підопічні Ротаня зуміли повести у рахунку 28-й хвилині зустрічі. Бондаренко отримав м’яч у штрафній зоні суперника і пробив з-під захисника у ближній кут. Голкіпер не бачив момент удару і не зумів парирувати – 0:1.

На 33-й хвилині подвоїв перевагу Супряга. Нападник Динамо двічі пробивав по воротах з меж штрафного майданчика. Якщо перший удар заблокував захисник, то вже з другої спроби форвард відправив м’яч у сітку – 0:2. Саме за такого рахунку команди пішли на перерву.

У другому таймі домінація збірної України продовжилася. На 54-й хвилині Вівчаренко забив третій м'яч. Лівий захисник замкнув на дальній стійці подачу з правого флангу від В'юнника – 0:3

На 62-й хвилині побиття фарерців продовжилося. Цього разу відзначився Судаков. Півзахисник Шахтаря взяв на себе ініціативу, увійшов до штрафної зони, обіграв захисника і пробив під самісіньку стійку – 0:4.

Варто відзначити, що у другому таймі фарерці навіть пробили у площину воріт і Трубіна довелося парирувати удар, після якого м'яч летів у кут воріт українського кіпера. Але забити господарям поля так і не вдалося. Тож, впевнена перемога команди Ротаня з рахунком 4:0.

Після цієї звитяги збірна України набирає 16 очок і закріплюється на другій сходинці у групі H. Українці на 3 пункти відстають від французів і на 5 очок відриваються від сербів, які зіграли на один матч більше.

Читайте також: Місце для Луніна звільнилося. Клуб-сенсація попрощався зі своїм багаторічним голкіпером

Читайте також