Порятунок життя на полі: Жано став героєм!

11:35, 25 березня 2019

Під час матчу кваліфікації на ЄВРО-2020 між командами групи D збірною Грузії та Швейцарії сталося страшне.

У верховій боротьбі головами зіткнулися футболіст збірної Швейцарії Фабіан Шер та футболіст команди Грузії Джемал Табідзе.  Це сталося на 24-ій хвилині матчу. Фатальним це зіткнення могло стати для швейцарця. Він лежав на газоні непритомний, у нього запав язик. Грузинський гравець Жано Ананідзе вчасно зорієнтувався в ситуації і миттєво кинувся на допомогу потерпілому: він витягнув язик із горла. Без перебільшення – грузин врятував Шеру життя. 

Потім на поле вибігли медики: життю Фабіана Шера більше нічого не загрожувало. Джемал Табідзе теж отримав ушкодження: його футболка була закривавлена унаслідок такого зіткнення. Але, на щастя, все обійшлося.

Обидва футболісти зуміли продовжити цей поєдинок. Грузія поступилася Швейцарії із рахунком 0:2.

Після матчу Шер зізнався:

Я подивився цей момент на відео. Це жахливо. Я нічого не пам’ятаю. Я втратив свідомість на кілька секунд. У мене досі болить шия і синці на чолі. 

В українському чемпіонату у 2014 році стався подібний епізод: у матчі між Дніпром та Динамо Олег Гусєв зіткнувся із Денисом Бойком. Українець втратив свідомість, але вчасну допомогу йому надав грузинський футболіст Дніпра Джаба Канкава.

Читайте також