Посмішка Давіде Асторі. Яким світ запам’ятає капітана Фіорентини

20:34, 07 березня 2018

Давіде Асторі був 31 рік. Капітан Фіорентини і футболіст збірної Італії помер уві сні 4 березня напередодні матчу своєї команди.

Смерть захисника шокувала весь футбольний світ. В Італії відмінили матчі, а Кальярі та Фіорентина вивели з обігу 13-й номер в пам’ять про Давіде. Друзі та колеги пишуть зворушливі листи Асторі.

Джанлуїджі Буффон (голкіпер Ювентуса): В Асторі є молода дружина і маленька донька, яка заслуговує знати, що її батько був великою людиною. Він був уособленням альтруїзму, елегантності, освіти і поваги до інших. Він – один з найкращих людей у світі спорту, з яким я коли-небудь був знайомий.

Ріккардо Сапонара (півзахисник Фіорентини): О капітане! Мій капітане. Чому ти не прийшов поснідати з нами? Чому ти не взяв своє взуття з кімнати Марко Спортьєлло і не прийшов випити свій апельсиновий сік, як зазвичай?

Давай, повернися. Нам треба додивитися Ла-Ла Ленд і розібрати його, як ти робив з усіма новими фільмами.

Вийди з цієї проклятої кімнати, ми чекаємо тебе завтра на тренуванні.

Леонардо Бонуччі (захисник Мілана): Прощай, великий Асто. Так я звертався до тебе, коли ми зустрічалися на іграх в якості суперників або в національній збірній. Зі своїми справжніми посмішкою і обіймами ти був справедливим, щирим і скромним. Скільки разів ми сміялися, жартували і святкували разом. Ти пішов грати у футбол на небеса, і ти будеш робити це з тієї ж широкою посмішкою. З посмішкою, яка була у тебе завжди.

Ненад Томович (колишній партнер по Фіорентині): Давіде, мій друже… я мало що можу сказати. Ти був особливою людиною. Для мене було великою честю грати з тобою в одній команді. Для мене було честю перебувати у твоєму оточенні. Давіде, ти був одним із найрозумніших людей, яких я коли-небудь зустрічав. Я просто скажу тобі, що ми зустрінемося знову і разом вип’ємо ще по одному келиху вина! Мені б дуже хотілося, щоб ти чекав мене, коли прийде мій час. Твій друг, Ненад.

Наступного дня після смерті Асторі мав підписати новий контракт з Фіорентиною. І контракт таки підписали. Клуб дозволив дружині і доньці Давіде довічно отримувати щомісячну зарплатню гравця.

Донечці Асторі Ніколь зараз 2 роки.

Більше про Давіде дивіться в нашій HUBStory!

 

Читайте також