Проголосували за рестарт, а тепер відкличуть голос? Черговий скандал у Першій лізі

17:58, 12 червня 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Представники 11 клубів Першої ліги проголосували “ЗА” поновлення чемпіонату. Але в одному з клубів несподівано заявили про намір відкликати свій голос.

Президент ФК Гірник-Спорт Петро Каплун дуже відверто прокоментував рішення, які було ухвалено на Конференції ПФЛ. Його цитує прес-служба клубу:

Проблеми з регламентом

На Конференції ми почули багато виступів і промов «шляхетних лицарів», які були готові допомогти і згуртувати команди. Але дим розвіявся, і ми отримали рішення, яке ні до чого не веде.

Більшість проголосувала за те, щоб грати за регламентом, але в ньому немає такого поняття як “медичний протокол”. Тут немає такого поняття, за яких умов команда йде на карантин і за яких умов команда повертається з карантину. У регламенті немає рішення, що робити, якщо команда не зможе дограти чемпіонат через спалах коронавірусу. У регламенті немає такого поняття, як проводити обмін між лігами, якщо раптом чемпіонат знову зупиниться. У регламенті немає такого поняття, як вісімнадцять команд на наступний сезон. Чому вирішили що саме вісімнадцять команд? І хто за це голосував?

За регламентом взагалі виходить, якщо клуб пропустив два матчі через коронавірус, то його треба виключати? Виходить так? Де там написано, що його залишають в Першій лізі?

Фінансування тестування

«Шляхетні лицарі» готові були до Конференції оплатити тести. Дим розвіявся, і що ми бачимо? Всі обіцянки забуті. Усе! Люди домоглися своєї мети, чемпіонат триває, а ми залишилися зі своїми проблемами.

Обіцянки профінансувати тестування? Президент ПФЛ Сергій Макаров обіцяв зв’язатися з президентом Динамо і з’ясувати це питання. Поки відмовився тільки «шляхетний лицар» з Петрового. Після закінчення Конференції одним він пропонує заспівати гімн Інгульця, іншим, напевно, може запропонувати станцювати. Цікаво, що ж запропонує третім…

Відкликають голос?

Наш клуб, напевно, відкличе свій голос «ЗА» відновлення чемпіонату, який ми віддали на Конференції, тому що незрозуміло, за якими правилами продовжувати змагання.

Схоже, слова президента ФК Гірник-Спорт дадуть старт новому скандалу в Першій лізі. Залишається тільки здогадуватися, чи не стане Гірник-Спорт прикладом для інших клубів.

Нагадаємо, Виконком УАФ підтримав рішення клубів Першої ліги дограти чемпіонат.

Читайте також: Аталанта боротиметься за Скудетто. Команда Малиновського в ідеальній ситуації

Читайте також