Провал для Іспанії у Лізі чемпіонів. ПСЖ знищує Барсу, а Боруссія б'є Атлетико. ВІДЕО

00:03, 17 квітня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Стали відомі перші півфіналісти Ліги чемпіонів! Свої матчі-відповіді 1/4 фіналу ЛЧ провели Барселона – ПСЖ та Боруссія Дортмунд – Атлетико Мадрид.

Барселона – ПСЖ

Loading...


Перший поєдинок між командами, який пройшов у Парижі, завершився перемогою каталонського клубу з рахунком 3:2. Тож до другої зустрічі підопічні Чаві підходили з перевагою та й матч-відповідь розпочався для іспанців дуже добре. Уже на 12-й хвилині Барселона вийшла вперед Ямал на правому фланзі накрутив Мендеша, увійшов до штрафного майданчика і віддав передачу до воротарської зони на Рафінью, який у дотик прошив Доннарумму – 1:0.

Loading...


Та згодом ситуація кардинально змінилася. Спочатку, на 29-й хвилині, Араухо отримав пряму червону картку. Захисник Барселони сфолив проти Барколя, завадивши гравцю ПСЖ вийти віч-на-віч із Тер Стегеном, тому арбітр без вагань вилучив уругвайського оборонця.

А потім за 10 хвилин гравці ПСЖ зрівняли рахунок. Барколя з лівого флангу прострілив до штрафного майданчика Барселони і на дальній стійці Дембеле сильним ударом переправив м'яч у сітку воріт – 1:1.

Loading...


Наприкінці першого тайму Дембеле ледь не забив знову, але м'яч після його удару пройшов у лічених сантиметрах поруч зі стійкою.

Та вже на старті другого тайму французи забили вдруге. Вітінья отримав м'яч поблизу штрафного майданчика, обробив його і з дальньої відстані пробив точно у дальній кут – 1:2 (та 4:4 за сумою двох матчів).

Loading...


На 59-й хвилині рефері ще й призначив пенальті у ворота Барселони (Канселу у підкаті збив Дембеле). Одинадцятиметровий удар впевнено реалізував Мбаппе, відправивши м'яч у верхній кут –1:3 (5:4 на користь ПСЖ за сумою двох поєдинків).

Loading...


Усі питання про переможця пари на 89-й хвилині зняли гравці ПСЖ. Мбаппе увірвався до штрафного майданчика і пробив по воротах – сейв Тер Стегена. М'яч відлетів до Асенсіо, який завдав удару і знову голкіпер Барси потягнув. Та потім захисники відкинули м'яч до Мбаппе і француз цього разу прошив Тер Стегена – 1:4.

Loading...


Барселона з усіх сил намагалася відігратися та забити ще бодай один м'яч у ворота Доннарумми їм не вдалося. ПСЖ з рахунком 6:4 за сумою двох зустрічей перемагає Барселону і проходить до півфіналу Ліги чемпіонів.

Боруссія Дортмунд – Атлетико Мадрид

Loading...


Перша зустріч між командами завершилася перемогою Атлетико 2:1. І другий матч Боруссія розпочала з потужного тиску на ворота "матрацників". Перший тайм німці домінували на полі і ближче до перерви спромоглися забити двічі. Спочатку, на 34-й хвилині, Брандт отримав чудову передачу від Гуммельса у штрафному майданчику суперників і з гострого кута прошив Облака – м'яч пройшов під рукою голкіпера – 1:0.

Loading...


А вже на 39-й хвилині забив Матсен. Лівий захисник Боруссії пробивав майже з тієї ж позиції, що і Брандт – оборонець з гострого кута поцілив точно під стійку – 2:0.

Loading...


Та вже у другому таймі Атлетико зумів повернутися до гри і забити двічі. На 49-й хвилині після подачі з кутового Ермосо завдав удару головою і Гуммельс випадково зрізав м'яч у власні ворота – 2:1.

Loading...


А на 64-й хвилині Корреа з другої спроби (перший удар заблокував захисник) вколотив м’яч під поперечку – 2:2.

Loading...


На цей камбек іспанців гравці Боруссії відповіли двома голами. На 71-й хвилині Фюллькруг після подачі з флангу від Забітцера пробив головою точно у кут – м’яч влучив у стійку і від неї залетів у сітку – 3:2.

Loading...


А потім Забітцер забив сам. Австрієць підхопив м’яч поблизу штрафного майданчика Атлетико і завдав удару точно під стійку – 4:2 (5:4 на користь Боруссії за сумою двох матчів).

Loading...


Відігратися ще раз підопічні Дієго Сімеоне не змогли. Тож Боруссія Дортмунд з рахунком 5:4 за сумою двох матчів перемагає Атлетико і проходить до 1/2 фіналу ЛЧ, де зіграє з ПСЖ.

Читайте також: Знадобиться не менше 70 млн євро?! Зірку збірної України хоче клуб АПЛ

Читайте також