Расизм, Тайсон, фанати і провокації. Коментар президента Динамо про скандал

15:37, 17 листопада 2019

Президент київського Динамо Ігор Суркіс прокоментував скандальну ситуацію між фанатами киян та Тайсоном, яка виникла під час матчу чемпіонату з Шахтарем. Арбітр зупинив гру після вигуків із трибун, які він трактував як расистські. Тайсон відреагував на вигуки непристойним жестом і отримав червону катрку. Водночас самі ультрас заявили, що це була акція на підтримку вимираючого виду сов.

Расизму бути не повинно. Київське Динамо це демонструвало упродовж трьох років. На футболках у нас було написано “No racism”. Але потрібно розібратись у ситуації, яка сталась, чітко виявити тих, хто це робив і чи робив це взагалі. Була це провокація, чи не була провокація. Зараз сучасні арени, як у Харкові, дозволяють чітко вивести картинку і подивитись на тих людей, які це робили, якщо вони справді до такого вдавались.

Я чув думки різні. Вболівальники, які були на трибунах, кажуть, що і близько не було тих скандувань, про які говорять. Засуджувати ми повинні, адже тут справа не тільки в расизмі. Ми маємо намагатись культурно поводитися на стадіонах. Футболісти грають для глядачів і ображати їх не можна. Але і футболістів треба виховувати. Бо та реакція Тайсона могла спровокувати. Футболіст має тримати себе в руках. 

Добре, що правоохоронці відкрили провадження. Нам було би цікаво побачити цих людей. З цим борються зараз в усьому світі, і київське Динамо не залишається осторонь. Ми проти расизму, однозначно. Але потрібно розібратися і покарати тих, хто це робив, а не карати усіх, хто просто приходить на стадіон.

Читайте також: Товариський матч Динамо. Фантастична феєрія Де Пени і проблеми Соля.

Читайте також