Результати матчів відбору на ЧС-2022. Судді крадуть гол і перемогу у Роналду, динамівець Родрігес шокує Ірландію, а Туреччина нищить Голанда і Ко

23:45, 27 березня 2021
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Величезний скандал!

Збірна Туреччини у матчі з Норвегією довела невипадковість своєї перемоги над збірної Нідерландів у першому турі відбору. Як і в минулому поєдинку, турки дуже класно розпочали гру, забивши вже на 4 хвилині. Язіджі прострілив з флангу, Аєр до м’яча як слід не дотягнувся, підправивши того точно під удар Туфану – 0:1.

Норвегія забрала м’яч під власний контроль, але забити Голанду і компанії не вдалося. На 28 хвилині Союнджу показав, що він не лише дуже швидкий захисник, а ще й дуже добре грає на стандартах. Язіджі подав на лінію воротарського майданчика, де оборонець Лестера перестрибнув двох опонентів і відправив м’яч у сітку воріт Ярстена – 2:0.

Добив норвезьку команду після перерви все той же Туфан. Нападник Фенербахче півзахисник гостей наважився на дальній удар, який вже інший голкіпер Хансен (в перерві Норвегія змінила воротаря), відбити не зумів – 3:0.

Серби після невдалої першої половини у матчі з Португалією спромоглися ораганізувати камбек. Дубль Діогу Жоти заспокоїв титулованих гостей, які в другому таймі дуже швидко двічі пропустили. На 46 хвилині Мітрович зім’яв оборонців португальців і головою замкнув навіс Радоньїча – 1:2.

А на 60 хвилині Філіп Костич після передачі того ж Радоньїча вискочив віч-на-віч з Лопешем і, перекинувши голкіпера гостей, зрівняв рахунок – ідеальна реалізація контратаки – 2:2!

На останній хвилині Роналду забив м’яч, який мав би подарувати перемогу Португалії, але в гру втрутився арбітр (і його асистент), який не помітив м’яч за лінією воріт сербів – гол не зафіксували!

Суддівське позорище і ще один скандал для УЄФА/ФІФА.

В іншій зустрічі групи А феєрію влаштував Люксембург. Команда з легіонерами УПЛ Родрігесом і Тіллем сенсаційно здолала в гостях Ірландію. Єдиний м’яч у поєдинку записав на свій рахунок Жерсон Родрігес. Динамівець дальнім ударом поцілив точно у кут воріт Базуну – 0:1!

Photo by Charles McQuillan/Getty Images

Результати всіх матчів дня: 

Група А

Сербія 2:2 Португалія

Ірландія 0:1 Люксембург

Група E

Чехія 1:1 Бельгія

Білорусь 4:2 Естонія

Група G

Норвегія 0:3 Туреччина

Чорногорія 4:1 Гібралтар

Нідерланди 2:0 Латвія

Група H

Словаччина 2:2 Мальта

Росія 2:1 Словенія

Хорватія 1:0 Кіпр

Читайте також: Шахтар хотів більше грошей. Рекордсмен збірної України міг не поїхати на Росію

Читайте також