Роуз: Уже не можу дочекатися, коли завершу кар’єру!

13:28, 05 квітня 2019

Захисник Тоттенгема та збірної Англії Данні Роуз незадоволений бездіяльністю щодо проявів расизму у футболі.

З мене досить! Я думаю, що мені залишилося 5 чи 6 років у футболі і все! Я вже не можу дочекатися. Я просто хочу покинути все це! 

І Роуз має на увазі не тільки матч збірної Англії із збірною Чорногорії, де расизму було вдосталь. Англієць мав справу із расизмом ще у далекому 2012-му, коли грав за молодіжну збірну Англії U-21 проти Сербії.

Це почалося на розминці перед матчем. Я почув мавпячі вигуки прямісінько з трибун. Перший тайм був не таким поганим. Це можна було терпіти. Але в другій половині матчу в мене кинули два камені з трибун. Вони влучили мені в голову. Кожного разу, коли я торкався м’яча, з трибун лунав мавпячий крик. Я дуже розлютився і не міг сконцентруватися на грі.
Photo by Marc Atkins/Getty Images

Данні Роуз зізнається, що перед матчем кваліфікації на ЄВРО-2020 із Чорногорією готував себе психологічно до расистських проявів з боку вболівальників. Сербія знаходиться достатньо близько до Чорногорії.  Але все ж він мав надію, що щось таки змінилося на краще із 2012 року. Але, на жаль, ні.

Я хочу насолоджуватися футболом якомога довше. Але у футболі занадто багато політики і ще чогось зайвого. Тому я не можу дочекатися, коли вже завершу кар’єру. 

Роуз вважає, що покарання за расизм не такі суворі, тому й не дієві:

Дуже сумно, що збірні штрафують на такі суми, які б я міг витрати за ніч в Лондоні. Чому мого тренера Маурісіо Почеттіно за розмову із арбітром Майком Діном дискваліфікували на два матчі та оштрафували на 10 тисяч фунтів? А збірна якоїсь країни може бути оштрафована лише на невеликі гроші за расизм. Чому?!

 

 

 

 

 

Читайте також