Шахтар гратиме у Лізі Європи. Порту розбиває гірників у ЛЧ в матчі з 8-ма голами. ВІДЕО

23:55, 13 грудня 2023
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Шахтар у заключному матчі групового етапу Ліги чемпіонів на виїзді грав з Порту.

Loading...


Гірники ще після перемоги над Антверпеном (1:0) гарантували собі вихід у Лігу Європи, але у випадку тріумфу над португальським колективом команда Маріно Пушича потрапляла б у плей-оф ЛЧ.

Уже на 2-й хвилині зустрічі господарі мали гольову нагоду. Таремі після навісу з правого флангу сильно пробивав головою у кут воріт – Різник у стрибку парирував удар.

Утім, на 9-й хвилині Шахтар таки пропустив. Еванілсон продавив Бондаря та віддав на дальню стійку на Галено, якого загубив Гочолейшвілі – гравець Порту з декількох метрів спокійно відправив м’яч у порожні ворота – 1:1.

Loading...


Майже одразу українська команда могла відігруватися. Судаков навісив до штрафного майданчика і Сікан пробивав головою – м’яч після удару нападника гірників пройшов у лічених сантиметрах над поперечкою.

На 29-й хвилині Шахтар таки зрівняв рахунок, не обійшлося без грубої помилки одного із лідерів Порту. Зубков отримав передачу на правому фланзі і лайнсмен підняв прапорець, сигналізуючи про положення поза грою у вінгера гірників, але головний арбітр не свиснув і футболісти українського колективу дограли епізод. Зубков накрутив захисника Порту та викотив на порожні ворота Сікану, за яким не побіг Пепе, оскільки побачив, що боковий рефері зафіксував офсайд, і форвард Шахтаря спокійно відправив м’яч у сітку. Суддя VAR після перегляду відеооповторів гол зарахував, оскільки жоден із гравців Шахтаря не був у положенні поза грою – 1:1.

Loading...


На жаль, під завісу першого тайму господарі знову відновили свою перевагу в рахунку. Галену потужним пострілом із-за меж штрафного майданчика вколотив м’яч у кут воріт Різника – 2:1.

Loading...


По перерві португальці знову почали тиснути і ледь не забили. На 51-й хвилині Таремі головою пробив під стійку, але голкіпер Шахтаря у ефектному стрибку врятував.

На 62-й хвилині гірники пропустили втретє. Галено на половині поля української команди перехопив передачу Судакова на Гочолейшвілі та відпасував до штрафного майданчика Шахтаря на Таремі, який в дотик потужно пробив у ближню дев’ятку воріт Різника – 3:1.

Loading...


На 72-й хвилині підопічні Пушича подарували надію на камбек. Сікан виграв боротьбу в захисника, увійшов до штрафного майданчика і з гострого кута пробив по воротах – Кошта відбив ногою, але м’яч відлетів у Еуштакіу і від нього відправився у сітку воріт – 3:2.

Loading...


Та за декілька хвилин Пепе знову повернув Порту комфортну перевагу. Після подачі з кутового 40-річний захисник пробив з лінії воротарської зони і м’яч пролетів під ногою Різника – 4:2.

Loading...


Усі питання про переможця зустрічі зняв Консейсау, який тільки з’явився на заміну. Гравець Порту обікрав Бондаря, який невдало обробив передачу, вийшов віч-на-віч із Різником і чітко пробив у кут воріт – 5:2.

Loading...


На 88-й хвилині гравці Шахтаря відквитали ще один гол. Невертон перехопив м’яч поблизу штрафного майданчика Порту, віддав на Степаненка, той далі на Егіналдо, який ударом із-під захисника прошив Кошту – 5:3.

Loading...


Більше голів у зустрічі не було. Тож, Шахтар відправляється і Лігу Європи, а Порту проходить у плей-оф Ліги чемпіонів.

Читайте також: Вразив Гвардіолу?! Манчестер Сіті хоче придбати гравця Жирона за великі гроші

Читайте також