Що стало вирішальним у поразці України? Ребров підсумував матч з чехами у Лізі націй

00:49, 11 вересня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Сергій Ребров пояснив, чому Україна програла Чехії у Лізі націй.

Наставник нашої національної команди на пресконференції після матчу прокоментував поразку синьо-жовтих (2:3) і назвав головну проблему команди. За словами Реброва, результат поєдинку з чехами визначили помилки, яких припустилися його підопічні в обороні.

Фото: Getty Images

– Як ви оцінюєте сьогоднішню гру?

– Ми всі засмучені результатом. На жаль, ми програли дуже важливу гру для нас, але я вдячний гравцям, вони намагалися врятувати цей матч. Щойно мене запитували, чому ми почали грати з другого тайму, але я вважаю, що в першій половині зустрічі Чехія була дуже агресивна і було важко створювати моменти. У цьому матчі усе вирішили помилки, які ми зробили в обороні. Другий тайм був дуже інтенсивним і цікавим, ми могли забивати більше, але ті помилки, які були і в першому матчі з Албанією, сьогодні теж були. Ми програли гру з Чехію через свої помилки.

– Як ви будете боротися з цими помилками?

– Будемо працювати, ми дивилися кандидатів, я впевнений, що будуть нові кандидати. Це і команді, і індивідуальні помилки. На жаль, ми програли гру з Чехією. Ще раз кажу, бачите різні запитання, одні кажуть, що не пощастило, а інші кажуть, що подавайте у відставку. Я вважаю, що дуже багато роботи і це важливо зараз. Так, нині у нас нуль очок. Але яка мета збірної України зараз? Потрапити на Чемпіонат світу. Ми можемо потрапити завдяки прямій кваліфікації і через Лігу націй. Я вважаю, що матчі Ліги націй дуже важливі для нас і я вдячний гравцям, вони сьогодні дійсно віддали все для перемоги. Але роботи багато, попри те, що я працюю майже рік. За цей рік я зустрічався з гравцями, якщо не брати Євро-2024, максимум три тижні. Це дуже важко і я впевнений є над чим працювати тому будемо виправляти наші помилки.

– Чому збірна України не грала агресивно, як Чехія?

– Я не казав, що ми не грали агресивно, я казав, що Чехія грала агресивно у себе вдома, але і ми намагалися відбирати м’яч. Після першого пропущеного м’яча ми дуже багато пресингували, зрівняли рахунок. Ми зробили це завдяки пресингу і відбору м’яча. Я не можу сказати, що ми не були агресивні. І в другому таймі ми намагалися все робити. Я вдячний гравцям, вони робили все. Якщо порахувати скільки ми в цій зустрічі зробили моментів, я думаю це вистачить на декілька ігор.

– Чи не здивувало вас, що українська збірна мала таку велику підтримку на трибунах?

– Я бачив перед грою, скільки було українських прапорів, це дуже приємно. Ми вдячні не лише українцям, а й чехам, які підтримували збірну України, у тому числі й у матчі з Албанією, і коли ми минулого разу були тут. Нам завжди дуже приємно грати в Чехії. Ми вдячні всім уболівальникам, хто підтримує нас та Україну.

Читайте також: Найкращий вийшов на заміну? Оцінки гравців збірної України за матч із Чехією

Читайте також