Скандал для Франції та УЄФА? Ліверпуль вимагає розслідування ганебної організації фіналу ЛЧ

10:28, 29 травня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Фінал Ліги чемпіонів запам'ятався не лише футбольними подіями. Організація поєдинку між Ліверпулем та Реалом викликала чимало критики. Стартовий свисток фіналу пролунав із затримкою у 36 хвилин. Причиною стали події навколо стадіону.

Почалося все з того, що автобус Ліверпуля застряг у заторах і прибув на Стад де Франс на 20 хвилин пізніше, ніж гравці Реала. А все сталося через відсутність поліцейського супроводу.

Проблеми виникли і в уболівальників. Через дуже вузькі проходи і додаткові коридори поліції вхід фанів на стадіон було ускладнено. Черги розтягувалися на кілометри. Проблеми створювало те, що стюардів і працівників безпеки було недостатньо, щоб швидко справлятися із величезним потоком вболівальників.

На підходах до стадіону утворилася велика тиснява. В деяких фанів почали здавати нерви і вони намагалися штурмувати паркани довкола Стад де Франс. На це поліція відреагувала сльозогінним газом в бік скупчення вболівальників.

Частина вболівальників Ліверпуля не змогла потрапити на стадіон навіть до завершення першого тайму.

Натомість у соцмережах з'являлося чимало відео, де вболівальники без перевірки квитків проривалися на територію стадіону повз поодиноких стюардів.

Ліверпуль відерагував на усі події довкола фіналу Ліги чемпіонів. В офіційному повідомленні клуб звернувся із вимогою розслідувати організацію паризького поєдинку. 

Читайте також: Сумує за російським футболом. Директор ФІФА поїхав вклонитися перед рашистами.

Читайте також