Справедливість є! Фінал африканської ЛЧ: Нові деталі скандалу

10:57, 06 червня 2019

Африканська конфедерація футболу прийняла остаточне рішення щодо скандального фіналу Ліги Чемпіонів. Нагадаємо, що у фіналі ЛЧ між туніським Есперансом та марокканським Відадом в дебюті другого тайму відбувся скандал, через який одна із команд відмовилася продовжувати гру.

Есперанс вів у рахунку, коли гравці Відада забили м’яч у відповідь. Лайнцмен зафіксував офсайд і гол було скасовано. Однак чисельні повтори показали, що ніякого положення поза грою і близько не було, гол цілком законний. Гравці, тренери і увесь персонал марокканського клубу вимагали, щоб артбітри скористалися системою VAR, яка була задіяна на фінальному матчі ЛЧ. Проте судді відмовилися, а пізніше з’ясувалося, що система відеоповторів просто не працює. Після цього гравці Відада відмовилися продовжувати матч, а Есперансу присудили перемогу у фіналі.

Конфедерація футболу Африки прийняла рішення переграти фінал. Точну дату наразі не визначено, однак точно відомо, що матч відбудеться після Кубка Африканських Націй. Турнір завершується 19 червня.

Читайте також