Супряга і Циганков мають реалізовувати моменти. Луческу знає, що їм заважає

11:53, 05 листопада 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Після мінімальної поразки від Барселони головний тренер київського Динамо Мірча Луческу на пресконференції розповів про свій вибір гравців на позиції, перший вихід у сезоні Артема Шабанова і дебют Руслана Нещерета в Лізі Чемпіонів. Слова наставника наводить офіційний сайт киян.

Фото ФК Динамо Київ

– Не могло не здивувати те, що на лівому фланзі оборони вийшов Шабанов. Чим ви керувалися, приймаючи це рішення?

– У нас було два варіанти: або з Де Пеною, або з Шабановим на лівому фланзі оборони. Ми проаналізували ті 30-35 хвилин Де Пени в матчі з Десною і подивилися тогорічні поєдинки Шабанова, де він грав як лівий захисник, і вирішили використовувати Артема. Дуже важливо було, що Родрігес допомагав йому в обороні – ще одне тактичне рішення. Хочу відзначити Шабанова, який виконав дуже хорошу роботу.

– Чому сьогодні було так мало фолів з боку Динамо? Адже в матчах з такими суперниками тактика дрібного фолу напрошується сама собою…

– Це питання потрібно поставити українському футболу в цілому, а не тільки мені. Я завжди наполягаю на тому, щоб футболісти моєї команди грали жорстко, до кінця, але це прийде поступово. Іноді має місце розслабленість у грі команди. Так було у матчі з Ференцварошем у Будапешті, так було сьогодні в першому таймі. Ми постараємося поліпшити нашу гру в цьому компоненті.

– Оцініть гру своєї команди в атаці

– Я задоволений тим, як ми зіграли, особливо щодо виходів з оборони в атаку. Були і швидкість, і останній пас. Це було помітно особливо на тлі нашої гри в матчі з Ференцварошем. У Будапешті в контратаках ми грали індивідуально і, як наслідок, втрачали багато м’ячів. Сьогодні ми виходили в контратаки як команда, тому доводили їх до реалізації. Але нам не вистачило холоднокровності. Насамперед Супрязі і Циганкову. Але хочу відзначити гру Циганкова і Нещерета. Вважаю, що вони сьогодні були найкращими у складі нашої команди.

– У кого буде перевага в недільному поєдинку чемпіонату України Динамо – «Шахтар, з огляду на результати матчів у Лізі Чемпіонів?

– Я не хочу коментувати гру Шахтаря. Я не бачив матч цієї команди з Боруссією. Та й загалом я не даю коментарі щодо інших команд. Якщо ви хочете щось запитати про гру Динамо, то я відповім.

– Чи можна говорити, що у цьому матчі Динамо показало свою найкращу гру цього сезону?

– Кожен поєдинок має свою історію, тож складно сказати, який матч був найкращим. Але зважаючи на всі умови і складнощі, у яких ми опинилися напередодні цієї гри, очікування другого тесту на COVID-19, який ми здали в Барселоні, гадаю, ми показали дуже хороший рівень. Я задоволений грою. У нас були чудові атаки. Ми добре трансформували нашу оборонну гру в напад, створивши чимало моментів біля воріт Барселони.

– Яка ваша думка про VAR?

– Я абсолютний противник цієї технології. Футбол – це яскраве видовище для вболівальників, для телебачення. Це не гандбол і не баскетбол, VAR тут не допомагає. Виходить, що все залежить від четвертого або п’ятого арбітра, який десь у кімнаті стоїть перед монітором і вирішує. Мені це складно зрозуміти, я проти цієї технології.

Візаві Луческу Роналд Куман відсипав компліментів киянам, котрі створили його Барселоні найбільше проблем у цьогорічному розіграші Ліги Чемпіонів.

Читайте також: У 18 років приголомшив усю Європу. Голкіпер Динамо став найкращим у матчі з Барселоною

Читайте також