Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Україна втратила одну позицію, але наблизилася до росіян

14:07, 29 липня 2022
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Рішення сербського арбітра дуже негативно вплинуло на становище України в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Підсумок цього євротижня був неоднозначним для українських клубів. З одного боку Динамо перемогло Фенербахче з рахунком 2:1 і пройшло до третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. 


Цей тріумф киян приніс Україні 1 бал, що за конвертацією таблиці коефіцієтів УЄФА (зароблені очки діляться на п'ять – загальну кількість місць України в єврокубках) становить 0,2 пункта.

З іншого боку - Ворскла, яка через рішенням сербського рефері Мілоша Мілановича програла АІКу 0:2. Просто арбітру захотілося зарахувати гол, якого не було. Таким чином, полтавці не принесли жодного бала до євроскарбнички.

Скріншот із сайту kassiesa.net

Цим скористалися Норвегія, яка випередила Україну на 0,025. 4 норвезькі клуби: Буде-Глімт (ЛЧ), Ліллестрем, Мольде та Вікінг (усі троє грають у квафікації до Ліги конференцій) - здобули перемоги цього тижня і пройшли до наступного раунду змагань. Наразі наша країна є 14-ю у таблиці коефіцієнтів.

Натомість, відстань між Україною та росією, яка отримала від УЄФА безпідставний подарунок у вигляді 4,333 бала за цей сезон, скоротилася ще більше і тепер становить 1,115.

Читайте також: Прощання близько? 20-разовий чемпіон узгодив контракт із гравцем Динамо

Читайте також