Таблиця коефіцієнтів УЄФА. Сенсаційні перемоги Шахтаря та Зорі приносять бали, але ситуація погіршується

10:41, 04 грудня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Україна підібралася впритул до Шотландії

За підсумками єврокубкового тижня Україна два українських клуби з трьох змогли здобути такі дорогоцінні бали для України в таблицю коефіцієнтів УЄФА. Шахтар досить несподівано здолав Реал в Лізі чемпіонів з рахунком 2:0, а Зоря обіграла Лестер у Лізі Європи 1:0. І тільки Динамо залишилося ні з чим, програвши Ювентусу 0:3.

Таким чином, перемоги Шахтаря та Зорі принесли Україні 4 пункти, що за конвертацією таблиці коефіцієнтів УЄФА дорівнює 0,8 бала.

Україна продовжує залишитися на 12-й сходинці в рейтингу, але вона притул підібралася до Шотландії, яка на 11-й позиції. Тепер відстань між ними становить лише 0,025 бала. Проте, відставання від такого необхідного 10-го місяця, яке посідає Австрія тільки зросло. Якщо минулого тижня воно складало 3,525 пункти, то зараз вже становить 3,725 пункти!

Цей євросезон Україна розпочала з 12-го місця, що позбавляє її прямої путівки до групового етапу Ліги чемпіонів наступного року (якщо на такій позиції залишимося за підсумками єврокубкового сезону). В такому разі чемпіон УПЛ теж гратиме кваліфікацію до ЛЧ, а не проходитиме до групового етапу напряму, як зараз. Щоби цього не сталося, після закінчення цього сезону Україна має бути не нижче 10-ої сходинки.

Читайте також: Кінець епохи Зідана? Наставник опинився на порозі відставки з Реала та Це буде трансфер року! Неймар сам розповів, де хоче продовжити кар’єру

Читайте також