Там можуть зіграти українці! ФІФА оголосила новий формат клубного Чемпіонату світу

12:53, 29 лютого 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Чемпіонат світу серед клубів тепер стане більш видовищним.

ФІФА на своєму офіційному сайті оголосила новий формат проведення клубного ЧС, який стартує 2025-го року. Турнір проводитиметься з 15-го червня по 13-те липня 2025-го року в США. Замість 7-ми команд, як було раніше, тепер 32 колективи, які будуть поділені на 8 груп по 4 команди. По дві найкращі виходить в 1/8 фіналу. За прикладом чемпіонат світу чи чемпіонату Європи у плей-оф гратимуть лише один поєдинок, але не буде матчу за третє місце.

Фото: Getty images

Розподіл слотів на клубний чемпіонат світу

Найбільше представників тут матиме УЄФА аж 12 команд. АФК (Азійська конфедерація футболу) – 4, КАФ (Африканська конфедерація футболу) – 4, КОНКАФ (Конфедерація футболу країн Північної і Центральної Америки і зони Карибського моря) – 4, КОНМЕБОЛ (Південноамериканська футбольна конфедерація) – 6, ОФК (Конфедерація футболу Океанії) – 1. Ще 1 слот матиме країна-господар, у якій проходитиме турнір.

ФІФА вже оголосила перші 8 європейських клубів, які за попередні досягнення точно зіграють на оновленому ЧС 2025-го року. Це: Челсі, Реал Мадрид, Манчестер Сіті, Баварія, ПСЖ, Інтер, Порту, Бенфіка. Таким чином, щонайменше одразу три українці (звичайно, якщо до того часу вони не змінять команди), зможуть взяти участь в турнірі, це: Михайло Мудрик (Челсі), Андрій Лунін (Реал Мадрид) та Анатолій Трубін (Бенфіка).

Читайте також: Жирона завжди його шануватиме! Циганков увійшов в історію клубу знаковою подією

Читайте також