Топ-матчі вікенду: фініш Бундесліги та “срібні” розбірки в УПЛ

14:46, 26 червня 2020
ПРОГНОЗИ

Футбол продовжує жити у нових умовах. І це виходить доволі бадьоро. Минулого тижня чіткі дати продовження своїх турнірів повідомила УЄФА. На нас очікує пекельний серпень! У проміжку з 5-го по 23-го число відбудуться 26 матчів плей-оф Ліги Чемпіонів та Ліги Європи. А потім одразу переключаємося на кваліфікацію наступного євросезону.

Але не будемо завчасно проголошувати перемогу над пандемією. Дотримуємося правил, за можливості лишаємося вдома і насолоджуємося топовим футболом на екранах пристроїв.

Цих вихідних завершується чемпіонат Німеччини, там за тур до кінця ще є питання без відповідей. Переповнені інтригою Іспанія та Італія. В Україні Шахтар вже оформив четверте чемпіонство поспіль, але залишається боротьба за друге місце.

Поглянемо на центральні протистояння нового вікенду.

Вольфсбург – Баварія

Прогноз: індивідуальний тотал Баварії більше 2,5 голів. Коефіцієнт: 2,41

Фантастична Баварія, неймовірний Ганс-Дітер Флік. Хтозна, якби Ковача звільнили раніше, можливо Баварія замахнулася б на рекорд Бундесліги за очками. А так у разі перемоги над Вольфсбургом мюнхенцям забракне для цього 9 пунктів.

З одного боку, мотивація має бути більшою у Вовків, які ведуть заочну боротьбу із Гоффенгаймом за шосте лігоєвропейське місце. З іншого – це все таки Ліга Європи, а не Ліга Чемпіонів. Принаймні, в попередній грі Вольфсбурга з Гладбахом було помітно, що дійсно є мотивуючим фактором – Вовки були биті Жеребцями 0:3. Окремо цей матч буде цікавий українським вболівальникам. Адже попереду Вольфсбург ще очікує гра з Шахтарем у Лізі Європи.

Баварія у своїх перемогах досягнула автоматизму. Вдома, на виїзді, кадрові втрати, форма суперників – все це не має значення, все одно мюнхенці наберуть чергові три очки. Після цього туру на гравців Баварії очікує ще фінал Кубка з Байєром та міні-відпустка, щоби в серпні до плей-оф Ліги Чемпіонів вони підійшли свіженькими. Важливо піти на відпочинок на мажорній ноті.

А ще є індивідуальні завдання: Томас Мюллер намагатиметься покращити свій же рекорд за кількістю асистів за сезон, Роберт Левандовський прагне збільшити рекорд голів для легіонерів за сезон. Тому передрікаємо щонайменше три м’ячі від Баварії – індивідуальний тотал більше 2,5 голів оцінено експертами Parimatch коефіцієнтом 2,41.

Сельта – Барселона

Прогноз: Сельта не заб’є. Коефіцієнт: 2,44

Барселона хоч і втратила лідерство у Примері, але продовжує демонструвати дуже невластиву для себе надійність в обороні. П’ять поспіль сухих матчів в активі Тер Стегена. Ще чотири матчі – і буде рекорд клубу.

І це не видається випадковістю. Так, зі створенням моментів у самої Барси виникають складнощі, але хороший контроль м’яча залишає зовсім обмаль часу на атаки супернику. З цих п’яти сухарів реальні шанси забити мала лише Севілья.

В нинішньої Сельти напад – один з найгірших у чемпіонаті. І це враховуючи нещодавні шість голів у ворота Алавеса. Без них Сельта за забитими була б у самому низу. Чи випадковість то була? Спробуємо понадіятися, що так, і спрогнозуємо шостий поспіль матч Барселони на нуль.

Мілан – Рома

Прогноз: нічия. Коефіцієнт: 3,40

Обидві команди добре провели перші матчі після карантину. Рома здобула вольову перемогу над Сампдорією, в Мілана почесна нічия у Кубку проти Юве (ще й в меншості) та розгром Лечче.

Звичайно, не будемо поспішати із заявами про одужання Мілана. Вони будуть передчасними, клуб лихоманить і після завершення сезону знову можуть бути радикальні зміни. Але просто тут і зараз у наставника Стефано Піолі справи йдуть непогано. Показово, що проти Роми, яка веде безнадійну боротьбу за Топ-4, шанси команд на перемогу оцінюються однаково.

У такій мутній водичці є шанс виловити нічию. Причому вона має бути результативною, адже матчі Роми – це майже завжди гольова феєрія. Для відчайдухів радимо звернути увагу на точний рахунок 2:2 за 13,5, але самі оберемо більш спокійну ставку – просто нічия за 3,4

Десна – Динамо

Прогноз: перемога Динамо. Коефіцієнт: 1,79

Матч Динамо проти Колоса – це відчутний удар по іміджу клубу. Сумнівність одинадцятиметрових додалася до непереконливої гри киян, навіть у більшості.

Але що є в Динамо останнім часом – це вміння реабілітуватися. Після поразки від Шахтаря, яка продемонструвала велику різницю у класі команд, підопічні Михайличенка завелися і обіграли Зорю та Олександрію. Причому відчувалася саме спортивна злість, яка дуже допомогла перемогти непростих опонентів.

Подібного очікуємо і у 28-му турі. Відсутність у Десни дискваліфікованого Імерекова – як невеличкий бонус до обґрунтування. Цих вихідних Динамо має остаточно відчепити підопічних Олександра Рябоконя від боротьби за друге місце. Перемога Динамо у Чернігові оцінена аналітиками Parimatch коефіцієнтом 1,79.

Лестер – Челсі

Прогноз: прохід Лестера. Коефіцієнт: 2,04

Якби цей чвертьфінал Кубка Англії було зіграно кілька місяців тому, то головним претендентом на перемогу був би Лестер. Але два пост-карантинні матчі змінили котирування. Челсі у властивому для Лемпарда видовищному стилі здобув дві перемоги, у тому числі над Ман Сіті. Лондонці стали героями заголовків, адже принесли Ліверпулю чемпіонство. Тоді як Лестеру і очки, і голи даються важко.

І все-таки радимо подивитися на графік команд. Челсі доведеться грати через два дні на третій, а Лестер має більше часу на відпочинок. Майже впевнені, що тренер Челсі вдасться до серйозної ротації, тоді як наставнику Лисів Роджерсу потрібно знову намацувати ігрові зв’язки – а для цього бажано випустити всіх найкращих.

Тож загалом очікується рівний матч, але ми спрогнозуємо прохід Лестера, спираючись на важкий графік їхніх суперників.

Читайте також