Трилер групи H: Колумбія і Японія йдуть далі

17:59, 28 червня 2018

Сенегал, Колумбія та Японія до останнього боролися за вихід з групи H.

Японці грали проти розбитої попередніми результатами Польщі, яка вже втратила всі шанси на вихід із групи. А в іншому поєдинку квартету Сенегал та Колумбія між собою вирішували, кому з них час їхати додому.

Перший гострий момент створили колумбійці. На 12 хвилині Кінтеро пробивав із небезпечного штрафного у ворота Ндіайє, але голкіпер сенегальців перевів м’яч на кутовий. Сенегал відповів небезпечним моментом від Мане, але м’яч із-під ніг форварда Ліверпуля вибив Санчес. Арбітр, побачивши підкат під своїм кутом, призначив пенальті, але після перегляду відеоповтору скасував помилкове рішення.

На 30 хвилині Пекерман вдався до неочікуваного ходу – зняв Хамеса (на поле вийшов Муріель), який на перший погляд виглядав здоровим. В паралельному матчі в той же час поляки ледь не забили у ворота Японії. Гросицький пробивав головою у вільний кут воріт Кавасими, але той потягнув складний удар від поляка.

Обмаль моментів – підсумок перших таймів в обох матчах групи H. За таких умов вилітала Колумбія.

Після перерви стало цікавіше завдяки голу Польщі. Курзава виконав стандарт, а Беднарек його вдало завершив, розстрілявши ворота Кавасими. Завдяки цьому голу в матчі Сенегал – Колумбія обом командам було достатньо нічиєї, щоб синхронно пройти до наступного етапу.

Єррі Міна став героєм Колумбії на 73 хвилині. Захисник відкрив рахунок у зустрічі після подачі з кутового від Кінтеро. Великі запитання до гравця Сенегала, який стояв на стійці, підпираючи ворота.

Фото Getty Images

Останні 15 хвилин перетворилися на цирк. Японці, знаючи перебіг подій в матчі Сенегал – Колумбія, просто тримали м’яч, щоб випадково не пропустити другий гол чи заробити зайву жовту картку (за рівних показників з Сенегалом в усіх аспектах, бралася до уваги кількість жовтих карток, яких у японців менше).

Фінальний свисток зафіксував вихід до наступного раунду змагань Колумбії та Японії.

Читайте також