Це Англія. Тренер побив суперника після поразки

12:49, 14 квітня 2019

Джої Бартон ніколи не був ангелом. За свою насичену футбольну кар’єру англійський півзахисник встиг заробити репутацію хулігана і забіяки. За ним тягнеться величезний шлейф скандалів.

Флітвуд Таун — перший клуб у тренерській кар’єрі Джої Бартона ФОТО – Getty Images

Бартон-тренер нічим не відрізняється від Бартона-гравця. Головний тренер Флітвуд Таун (Перша Ліга Англії або League One — третя за престижністю після Прем’єр-Ліги і Чемпіоншипа) розпустив руки після поразки свого клубу у матчі 42-го туру проти Барнслі, який переміг з рахунком 4:2 на своєму полі.

І тут почалося. Бартон напав на свого суперника Даніеля Штенделя після завершення матчу, повідомляє Daily Mail. Сутичка зав’язалася у підтрибунці стадіону. Словесна дискусія перейшла у сутичку. Наслідок — розбитий ніс німецького фахівця. Штенделю надали медичну допомогу просто на стадіоні.

Скрін з Твіттера Колі Вудроу

Але тут є нюанси. Про розбите обличчя тренера залите кров’ю стало відомо з Твіттера півзахисника Барнслі Колі Вудроу. Пізніше запис вилучили (але скріни не горять). Також англійська преса не знайшла ні фото, ні відео закривавленого Штенделя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбітр продовжив роздавати картки навіть після матчу

Бартон намагався залишити місце злочину на клубному автомобілі, але поліція затримала тренера.

У неділю поліція Східного Йоркшира повідомила: Ми отримали звернення про сутичку від ФК Барнслі. По інциденту відкрито кримінальне провадження і ведеться розслідування.

Бартон очолив Флітвуд влітку минулого року. Це перший клуб у тренерській кар’єрі екс-гравця Манчестер Сіті, Ньюкасла, КПР, Марселя і Бернлі.

Флітвуд розташовується на 11 позиції у турнірній таблиці. Барнслі — другий.

Англійські журналісти жорстко розкритикували Бартона за його вчинок, назвавши Джої філософом, який ніколи не вчиться на своїх помилках.

Скандали повторюються і вже немає значення, як часто він залишає у Твіттері цитати Джорджа Орвелла, Арістотеля і Фрідріха Ніцше — пише Daily Mail.

Згадаємо кілька гучних гріхів Бартона:

2004 рік – тицнув сигарою в око гравцеві молодіжної команди клубу Джеймі Танді під час різдвяної вечірки.

2005 рік – бійка з уболівальником Евертона в одному з готелів Таїланду під час передсезонного турне.

2007 рік – засуджений до 77-ми днів тюремного ув’язнення за бійку в центрі Ліверпуля.

2008 рік – побив під час тренування свого одноклубника Усмана Дабо. Бідолаху навіть госпіталізували, а Бартон отримав чотири місяці ув’язнення умовно.

Завершив свою кар’єру гравця Бартон теж дуже “весело”. Джої дискваліфікували за гру на тоталізаторі на 18 місяців.

Тепер ось бійка з тренером. Здається, Бартон на цьому не зупиниться…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сантехнік з Британії може встановити футбольний рекорд

Читайте також