У Кривому Розі буде своя Арена

17:03, 01 березня 2018

У Кривому Розі буде розкішна арена. На стадіон Металург чекає реконструкція.

28 лютого на сесії міської ради депутати місцевого рівня підтримали розробку проекту з реконструкції фасаду стадіону. За це проголосували 40 депутатів з 53.

Всього на розробку документації по проекту і кошторису реставрації витратять 700 тисяч гривень.

Первый Городской

 

Реконструкція торкнеться всього стадіону – трибун, перекриття. А на фасад додатково розроблятиметься проект, – каже FootballHub Олександр Ступак, голова комітету з фізичної культури і спорту виконкому криворізької міської ради.

По реконструкції стадіону проект вже є. Зараз він проходитиме процедуру експертизи. Замовник цього проекту – управління капітального будівництва виконкому криворізької міської ради.

Зараз стадіон перебуває у робочому стані, але потребує капітального ремонту і реконструкції. Зараз на арені не проводять матчі чемпіонату України. Відбуваються тільки тренування у підтрибунних приміщеннях, діють секції з боксу і важкої атлетики. Також там тренуються юні футболісти.

Біля стадіону Металург проводиться реконструкція запасного футбольного поля. Влітку там буде поле зі штучним покриттям.

Первый Городской

Стадіон побудований у 1970 році. У 1999 році, до 225-річчя Кривого Рогу, арену реконструювали. На Металурзі встановили індивідуальні пластикові сидіння.

На стадіоні свої єврокубкові матчі проводив Дніпро. За часів СРСР в Дніпрі перебував стратегічно важливий ракетобудівний завод і для іноземців місто мало статус «закритого».

У 80-х роках Кривий Ріг відвідували Трабзонспор (1/16 КЕЧ), Левскі (1/8 КЕЧ), Бордо (1/4 КЕЧ), Вісмут (1/32 КУЄФА), ПСВ (1/16 КУЄФА), Хайдук (1/8 КУЄФА) і  Легія (1/32 КУЄФА).

14 травня 2006 року на стадіоні пройшов єдиний в історії українського футболу «золотий матч». Шахтар в додатковий час переміг Динамо. На 100-й хвилині гол забив Джуліус Агахова.

Металург був домашнім стадіоном Кривбаса до зникнення команди.

Читайте також