У гравців Ліверпуля психологічні проблеми. Що робить клуб?

15:05, 23 березня 2020
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Мерсисайдці хвилюються через можливе скасування результатів та втрату трофея АПЛ, який вони не здобували вже 30 років.

Гравці Ліверпуля працюють над вирішенням психологічних проблем у команді. Колишній тренер Честерфілда Лі Річардсон нині є спортивним психологом у Ліверпулі. Ексгравець англійських Вотфорда, Блекберна та Олдема на початку місяця написав для футболістів документ про самодопомогу, який називається “Психічне здоров’я та добробут”.

У розділі “Управління самоізоляцією” Річардсон попередив футболістів про небезпеку знудитися в карантині та запропонував щоденні процедури. Фахівець рекомендує починати кожен день з вправ на дихання з використанням діафрагми, якщо футболісти відчуватимуть тривогу. Гравцям рекомендують не зосереджуватися на новинах та соціальних мережах, – пише Daily Mail.

Скріншот з сайту Daily Mail

Лі Річардсон, спортивний психолог Ліверпуля

Ми не можемо вплинути на те, що відбувається з рішенням Прем’єр-Ліги або карантином. Все, що ми можемо контролювати, – це наша поведінка та наша реакція. Зараз перед нами виклик – зберегти найбільш вразливі групи у клубі та мінімізувати шанси на зараження коронавірусом. Зосереджуючись на собі, ми підвищуємо шанси подолати психологічну проблему, пов’язану з думками про збереження перспектив на трофей. Як сказав головний тренер Ліверпуля: Футбол – це не найважливіше. Здоров’я та безпека всіх нас мають бути на першому місці. Тому використовуйте карантин для того, щоб провести час із сім’єю.

Photo by Alex Livesey/Getty Images

Результати роботи Річардсона високо оцінив і Юрген Клопп.

Юрген Клопп, головний тренер Ліверпуля

Це лише невеличке доповнення до всіх планів, які ми намагаємося реалізувати сьогодні. Ми хочемо переконатися, що з хлопцями працюють найкращі спеціалісти. Добре, що Лі був і гравцем, і головним тренером, а потім вирішив стати спортивним психологом. У нього дійсно цікава і насичена кар’єра. Він фантастична людина і мені не доведеться переконувати хлопців зайвими розмовами. Так працювати набагато легше. Хлопцям подобається, що він завжди поруч. Коли ми найбільше потребуємо його допомоги – він завжди нас рятує.

Читайте також: Вражаючі збитки. Скільки втратять клуби АПЛ?

Читайте також