УАФ відповіла Динамо. Чартер на 180 місць для інфікованого Коваленка

21:15, 15 листопада 2020
ФУТБОЛ УКРАЇНИ

Заява УАФ про транспортування інфікованих збірників до України

На офіційному сайті УАФ з’явилася детальна інформація про організацію чартеру для інфікованих збірників з Німеччини. Нагадаємо, Динамо повернуло своїх гравців до Борисполя літаком приватної авіакомпанії. Ситуацію прояснив менеджер збірної України Олексій Таргонський.

Скріншот з сайту УАФ
Одразу після того, як тест на COVID-19 виявився позитивним у п’яти представників збірної України, ми з’ясували процедуру, за якою збірники могли бути доставлені додому.

Для початку слід було дочекатися дозволу місцевої влади на те, щоб інфіковані особи залишили територію Німеччини. У день гри, 14 листопада, представник місцевої влади Лейпцига повідомив, що дозвіл отримано, і хлопці мають залишити країну до найближчого понеділка. Українська асоціація футболу одразу ж замовила 180-місний літак Ембраєр, який із дотриманням медичного протоколу був готовий перевезти збірників до Києва

Фото УАФ
Паралельно з нами сконтактував англійський Вест Гем, який повідомив, що бере на себе організацію доставки свого гравця, Андрія Ярмоленка, безпосередньо до Лондона. Ярмоленко, до слова, вилетів до столиці Великої Британії сьогодні в першій половині дня, як і представник Шахтаря Віктор Коваленко на чартері, організованому УАФ, до Києва.

Разом із Віктором мали летіти й три динамівці — Віктор Циганков, Сергій Сидорчук та Вадим Комардін. Ми запланували виліт на ранок неділі, щоби хлопці спокійно подивилися у своїх готельних номерах матч Німеччина — Україна, а не їхали в аеропорт пізньої ночі, як, власне, і сталося. Необхідності екстрено евакуювати динамівців у суботу вночі не було жодної

Читайте також: Нові обличчя у збірній України. Шевченко довикликав трьох новачків

Читайте також