Участь Жирони в ЛЧ під загрозою! Усе залежить від Ман Сіті

14:54, 15 травня 2024
СВІТОВИЙ ФУТБОЛ

Іспанський клуб можуть відправити в інший турнір.

За оновленими правилами щодо володіння клубами, які УЄФА надіслав учасникам єврокубків, Жирона і Манчестер Сіті не зможуть взяти участь в одному розіграші Ліги чемпіонів, поки власники (City Football Group) не зменшать частку в якійсь із команд до 30%, повідомляє The Times.

Фото: Getty Images

Наразі холдингу CFG належать 100% акцій містян і 47% акцій іспанського клубу, що перевищує норму. Через це Жирона може бути переведена з Ліги чемпіонів у Лігу Європи, а Ман. Сіті залишиться в найпрестижнішому клубному турнірі завдяки вищому коефіцієнту Англії в рейтингу УЄФА.

Водночас УЄФА пропонує клубам ще іншу опцію, яка дозволить обом командам зіграти в Лізі чемпіонів. Для цього City Football Group треба передати всі акції одного клубу сліпому трасту (довіреній стороні) під наглядом спеціальної комісії, призначеної УЄФА. Такою опцією в сезоні 23/24 скористалися в RedBird Capital щодо Мілана і Тулузи, інвестором яких є ця американська компанія.

У документі УЄФА зназначається, що сліпий траст буде тимчасовою альтернативою, наданою у виняткових випадках для змагань УЄФА у сезоні 2024-25. Ці правила можуть бути змінені на наступні сезони.

Читайте також: Відома відповідь Реала! Європейський гранд запропонував 50 млн євро за Луніна

Читайте також